Hlavní obsah

Téma týdne: Sekta mi sebrala život!

Foto: dahlia-vera.blogspot.com

Sekty manipulují s lidmi odnepamětiFoto: dahlia-vera.blogspot.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jana vždycky toužila po velké rodině. Stačilo jedno osudové setkání a její dosavadní život je naruby. Má před svatbou a na druhém konci světa na ni čeká člověk, kterého viděla jednou na fotce. Bulhar zapálený pro svou ideu stejně jako ona. Rodiče se snažili sňatku zabránit, ale ona nic okolo nevnímá. I tohle s vámi může udělat sekta! Víte, o čem je řeč? Přijďte nám říci svůj názor nebo příběh na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Článek

Janu, bývalou studentku filozofické fakulty, jednoho dne oslovil na ulici mladík se sugestivním pohledem. Mluvil o lásce, zlu a dobru…, uvolněně a přesvědčivě. Z nějakého důvodu měla pocit, že onen muž má vyšší cíle, které ani jí nebyly cizí. Přijala tedy pozvání na seminář, který ji velmi zaujal. Pak následovaly desítky dalších, našla si nové přátele, zapálila se pro myšlenky, se kterými se podvědomě už dříve ztotožňovala.

S myšlenkou, že ji Mesiáš potřebuje, zanechala studií a začala se věnovat „dobré“ věci. A měla úspěch. Dostalo se jí nejvyššího ocenění: vůdce sekty jí vybral díky svým božským schopnostem manžela. A oddáni budou při velkém obřadu společně s dalšími stovkami párů v zámoří. Hrůza? Ne, skutečný příběh. Zatímco máma se doma hroutí a ztrácí nejen dceru, ale i smysl života, Jana je opilá štěstím a už se na dalekou cestu moc těší.

Když ptáčka lapali...

Laskaví, přátelští a chytří lidé, zajímavé aktivity, které jsou na denním pořádku, zkrátka úplně jiný svět, zdánlivě lepší. Nováček je milým chováním vmanipulován do nového životního stylu, který nakonec zabere většinu volného času. Už není cesty zpět, nesmíte zvolnit tempo... Počáteční nádherný pocit se pomalu, ale jistě mění ve strach a vnitřní napětí.

Skoro by se zdálo, že tohle je ta pravá chvíle na odchod. Ale kdepak! Už jste jejich! Touha po uznání nebo obyčejné pochvale dokáže oběti hnát ještě dál. Kam? Až na samé dno!

Foto: shutterstock.com

Lidé propadlí sektě žijí v jiném světěFoto: shutterstock.com

Vyhnali ji na smrt!

Mnohem hůř je na tom paní Pavla, jedna z dalších obětí údajného Mesiáše. Proslulý pan Jan Dietrich Dvorský, samozvaný Mesiáš, ve svých vizích zjistil, že je nenapravitelná a zvrácená, nemá uzdravitelnou auru, takže nemůže nadále hájit a budovat jeho zájmy (novou říši), a proto je třeba, aby se připravila na smrt, jediné východisko!

Předtím než Pavla, máma dvou dospělých dětí, přijala učení sekty, vedla normální život. Není to ani rok, co se rozvedla. Rozdělila si s bývalým majetek, přičemž svou polovinu věnovala sektě, jejíž se stala součástí. V práci dala výpověď, protože se cítila nesmyslně svázaná.

Život jí změnila kniha, která se jí náhodně dostala do ruky a pojednávala o všenápravě světa. Stejně jako v prvním případě Jana doslova hltala řádky a myšlenky o současném světě plném zla, násilí, alkoholu apod. Pak se zkontaktovala s vydavatelem a začarovaný kruh, na jehož konci ji čekala předpovězená smrt, začal.

Všechno v jejím životě najednou dostalo jiný smysl. Živila ji naděje, že bude součástí nově vznikající tzv. tisícileté říše. Neviděla, že pomalu hubne a slábne. Nakonec ji vůdce vyhnal do brdských lesů, kde měla čekat na smrt.

Mesiáš přináší světlo?!

Pavla byla skálopevně přesvědčená, že život bez sekty stejně nemá žádnou cenu, takže se s vizí smrti dobrovolně smířila! Říkala si, že čím dřív její konec přijde, tím dříve bude svému posmrtnému cíli blíž. Naštěstí se ocitla včas v rukou lékařů. A stejně jako ona skončily v psychiatrické léčebně i desítky dalších lidí, kteří čekali na smrt a osvícení v brdských lesích.

A Mesiáš? Dál spokojeně žije v utajení na neznámém místě se svou rodinou a vábí k sobě nové ovečky. A po penězích, které skončily v útrobách jeho sekty nikdo nepátral, nepostrádal je.

Začíná to nenápadně. Lákavými nadějemi a sliby, kterým snadno v těžkých životních situacích, jako je ztráta partnera, rozvod či úmrtí blízkých, může podlehnout nejedna z nás. Sektářství najdeme i v zavedených církvích, nekřesťanských spolcích a dokonce i v politických stranách. Vůdci těchto spolků mají kvůli nedokonalosti našich zákonů velmi volné ruce a stávají se pro nás a naše děti reálným nebezpečím...

Máte ze sekt strach? Staly jste se někdy jejich součástí? Nebo snad máte podezření, že se vaše dítě dostalo do podobných problémů? Máme se takových organizací bát, nebo mohou být společnosti přece jen v něčem prospěšné? Na vaše názory a příběhy čekáme na info@prozeny.cz. Jako tradičně si tři z vás odnesou 500 korun.

Související témata:

Načítám