Hlavní obsah

Téma týdne: Sex na pracovišti!

Foto: Shutterstock.com

Sex v práci. Opravdové dobrodružství?Foto: Shutterstock.com

Reklama

Do práce chodíme, abychom vytvářely nějaké hodnoty. Nebo snad ne? Slouží některé kanceláře spíš k pobavení? Jsou svědky milostných dobrodružství, ke kterým máte i vy co říct? Napište nám svůj příběh, jak se vám erotika míchá do práce, o pletkách a sexuálních zkušenostech z pracovního prostředí!

Článek

Láska v kanceláři. Jedná se o plytké sny postavené na chvilkovém zmatení mysli v důsledku náročné naplně a souvisejících přesčasů, nebo intimnosti, sexuální obtěžování a navazování vztahů na pracovišti patří k životu čím dál víc?

Není kolega jako kolega

Nepotřebujeme statistiky na to, abychom zjistili, že práce jakožto hlavní náplň života „spolyká“ hromadu času, který trávíme převážně se svými kolegy. Psychologové právě v tomhle vidí kámen úrazu. Společné snažení, podobné cíle a profesní zaměření lidi sbližují, což vede k navazování milostných vztahů.

Muži chtějí dobrodružství

Oslovila jsem tedy deset žen různých profesí, které pracují ve smíšeném kolektivu, a zeptala se, jestli někdy zažily nějaké vzplanutí či dokonce sex v kanceláři nebo všeobecně v prostorách firmy. Osm z nich odpovědělo kladně… Však podle australské studie zmiňované na serveru sekretářka.cz vyplývá, že těchto žen je 58 %! A mužů s podobnou zkušeností ještě víc! Celých 72 % Australanů přiznává, že sexuální vztahy na pracovišti cíleně vyhledává. (I když tato čísla pocházejí od protinožců, situace u nás se zase tak moc odlišuje.)

Foto: Shutterstock.com

Přízeň šéfa vám nemusí být vždy příjemná...Foto: Shutterstock.com

Zneužití moci alias harašení

Důvodů se naskýtá celá řada. Jednu z osmi oslovených dam stál románek vyhazov, málem rozpad manželství – o pocuchaných nervech ani nemluvě. Jelikož si nepřála uveřejnit své pravé jméno ani zaměstnání, říkejme jí třeba paní Lída z masny na růžku: „Šéf nebyl špatný člověk. Teda aspoň zpočátku,“ vypráví skoro šeptem. „Dával mi najevo, že jsem mu sympatická, ale tak nějak v mezích normálu. Když jsem však jednou zůstala v práci přesčas, bez obalu mi začal dělat oplzlé návrhy s odůvodněním, že bych si pracovně polepšila. Přiznám se, že hrůzou z toho, co přijde, jsem na chvíli zkoprněla. A to už mi rozepínal halenku a osahával prsa! Utekla jsem, ale druhý den mi začal vyhrožovat, že řekne manželovi, jak si v pracovní době užíváme a že ho neustále svádím!“ Lída měla tu sílu a postavila se nadřízenému zneužívajícímu svoje postavení. Přišla tak o práci. (Ale pozor, stejný tlak mohou na své podřízené vyvinout i ženy!)

Láska si vás najde – i v práci

Naproti tomu existují případy, kdy v sobě dva najdou nevídané zalíbení bez ohledu na místo, kde pracují. Třiatřicetiletá mluvčí nejmenované společnosti o tom ví své: „Ano, chodím s kolegou. Přímému nadřízenému to nevadí. Ale kdyby věděl, že jsme si s přítelem párkrát ,užili‘ v mé kanceláři po pracovní době, rád by určitě nebyl.“ Odmlčí se. „I tak bych těch potíží nelitovala.“ (Ještě že nežijeme v Japonsku, kde je něco takového naprosto nepřípustné…)

Takže dnes se ptáme: Jaký máte postoj k sexu na pracovišti? Zažila jste ho? Právě zmíněným sexuálním dobrodružstvím procházíte? Napište nám na info@prozeny.cz o svých pocitech, zážitcích, dobrých i špatných zkušenostech! Chceme vědět všechno o nevhodném chování šéfa, líbivých spolupracovnících nebo vášni na kancelářském stole! Tři zajímavé příběhy odměníme pětistovkou!

Reklama

Související témata:

Načítám