Hlavní obsah

Téma týdne: Švagrová mě utěšovala a kradla!

Foto: shutterstock.com

Její návštěvy vypadaly nezištně...Foto: shutterstock.com

Reklama

Být okraden vlastní rodinou je snad to nejhorší, co se může stát. Těžko se to řeší a ještě hůře se překonává následná ztráta důvěry. Své o tom ví Kateřina, která nám poslala svůj příběh. A pozor! Vyhlašujeme nové Téma týdne: V zajetí sekty. Netrpělivě čekáme na vaše názory a příběhy, za které si od nás odnesete 500 korun.

Článek

Bratr se svou manželkou a dvěma dětmi ke mně čas od času zašli na kafe. Občas jsem bratrovi trochu finančně vypomohla, peníze vracel bez problémů. Postupně jsem se i víc sblížila se švagrovou, se kterou jsem se dříve nemohla shodnout.

A švagrová ke mně začala chodit častěji. Měla jsem radost, že si můžu popovídat o svých trápeních. Jenže ejhle, nějak se mi začaly ztrácet peníze z peněženky. Byla to „jen" stovka nebo kovová padesátka, a tak jsem si myslela, že jsem peníze ztratila nebo něco koupila a nepamatovala si to. Ale začala jsem si dávat větší pozor. Zapisovala jsem si i drobné útraty a měsíčně už pak nešlo jen o nějakou stovku, ale přesahovalo to tisíce! Bylo mi to divné, tím spíše, že jsem bydlela sama.

Na poličce jsem měla schovaný starodávný hrneček s pokličkou. Dávala jsem si do něj peníze, abych nemusela nosit při sobě větší obnosy, protože pokaždé jsem neměla čas zajít si vybrat do bankomatu. Ono úterý jsem vybrala poměrně velkou sumu a jako vždy si větší část peněz nechala v hrníčku po babičce. Druhý den jsem se rozešla s přítelem. Otevřela jsem si láhev vína a litovala se. Byla jsem ráda, když dorazila švagrová. Otevřely jsme další lahvinku, jedly a pily. Byla jsem vděčná, že se mnou zůstala až do noci a já nebyla na trápení sama.

Další den jsem potřebovala nakoupit po tom velkém náletu na lednici, sáhla jsem do hrníčku a z osmi tisíc mi pět chybělo! Co se stalo, kde jsou? Skutečně mi peníze vzala švagrová? Sebrala jsem odvahu, a i když jsem nevěděla, jak začít, šla jsem si to s ní osobně vyjasnit. Bylo to hrozné, ale nakonec přiznala, že  peníze vzala. Prý to byla jen půjčka a že takových půjček bylo víc... Nikdy mi ale neřekla, kolik si celkem „půjčila", a ani mi neoznámila, že peníze potřebuje. Prostě tam byly, tak si je vzala.

Pět tisíc mi sice vrátila, ale o předešlých tisících neřekla ani slovo. Dlouho mi trvalo, než jsem to zapomněla, ale mám ráda bratra, a tak jsem švagrové odpustila. Ale pořád je ve mně pocit nedůvěry a také strach, jestli se mi nic neztratí, když přijde na kafe.

Snad se už ponaučila a já také. Jsem moc důvěřivá. Od té doby se snažím druhé mnohem víc prověřovat, než jim začnu věřit.

V pondělí startuje nové téma V zajetí sekty! Máte s takovými spolky nějakou zkušenost? A co vaše děti, nedostaly se někdy do spárů pochybné organizace schovávající se za náboženské názory? Jak jste se s tím vyrovnaly nebo jak byste se zachovaly, kdyby se to stalo? Co je podle vás sekta a co náboženské hnutí, které může prospět společnosti? Pište nám na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám