Hlavní obsah

Téma týdne: Žena - ohrožený druh?

Foto: shutterstock.com

Ženy svoji výjimečnost musí pořád dokazovatFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak vypadá výjimečná žena? Jaká by měla být? Určitě ji znáte! Tak proč o ní nenapsat a nevyhrát příjemných 500 korun? Rozhlédněte se a popište nám vlastnosti nebo osudový příběh ženy, která si vás získala! Věnujme dnešní Den žen samy sobě!

Článek

Říká se, že za úspěchem každého muže stojí nějaká žena, která mu pomáhá, radí nebo připravuje optimální životní podmínky pro podporu jeho nápadů. Ať se tento názor někomu líbí nebo ne, my jsme prostě tady. Malé, velké, blondýnky, brunetky, silné, křehké, zlomené láskou nebo s hlavou v oblacích, chytré, sebevědomé, něžné i dračice…. Pereme se o své místo na slunci již po staletí a dokazujeme, že zvládneme i mnohé z toho, co umějí muži. A je fajn, že máme svůj den! I když vlastně vznikl díky stávce newyorských švadlen v roce 1909, jeho smyslem je poukázat na solidaritu žen a jejich práva. Je to moc dobře, protože nic z toho, co jsme v minulosti dokázaly a co nás ještě čeká, nemáme zadarmo.

Cesty ke kariérám, mateřství, spokojeným vztahům i sebevědomí jsou někdy trnité, o čemž každá víme svoje. Důležité je ale nepodléhat tlaku a jít za svými sny, protože to, co děje vám, děje se i ostatním. Utrápená je jen ta žena, která nezná následující skutečnosti:

  • Krásná a úspěšná žena de facto neexistuje, neboť jsou pouze ženy, které hezky a upraveně vypadají, a ještě k tomu mají úspěch.
  • Ošklivá a neschopná žena taktéž neexistuje, protože jsou jen ženy, které se (zatím) neumí upravit a postavit se tak čelem ke svému úspěchu.
  • Každá žena je jedinečná. Aby ne! Její osobitost a originalita zaujmou toho, kdo o ně má zájem, komu se líbí. Proč tedy o svých půvabech přesvědčovat někoho, kdo to neocení? Jak zbytečné!
  • I křehká duše si umí poradit. Ano. Dřív bylo jediným životním úkolem ženy pověsit se muži na krk a nechat se vláčet jeho sny, rozmary a přáními. Ale dnes? Žena umí prodat své kvality, vyjádřit se, co se jí líbí i nelíbí, překonat překážky a ukázat světu svoji sílu. Hergot, ono se od toho roku 1900 opravdu hodně změnilo! Buďme samy na sebe hrdé!
  • Ženské charisma, příjemné chování, vlídnost a pochopení muži obdivují. Jistě. Buďte taková, a to nejen pro ně, ale hlavně pro sebe. (A propos: Je jen hrstka těch, kteří tyto vlastnosti neocení, ale takové typy bychom stejně nikdy nechtěly.)

Mezi výjimečné ženy tak nepatří jenom ty, které jsou pro své skutky nebo dravost více vidět v očích jiných, nýbrž všechny okolo nás, od studentky, prodavačky v potravinách, ošetřovatelky koní, manažerky až třeba po zdravotní sestřičku. Všechny totiž překonávají svůj vlastní strach, osud a obavy - ať už pramení z čehokoliv. Každopádně když na vás přijde nějaký splín a nebudete se s ním mít komu svěřit, s kým se poradit, myslete na to, že jsme tu my! Magazín, který tvoří převážně ženy a je o nás, ženách, chce vás vnímat, poslouchat a podporovat. Spolu toho totiž zvládneme mnohem víc!

Takže užijme si dnešek, zahoďme starosti za hlavu a udělejme si ho tak příjemným, jak jen dokážeme. Pokud bude ve vašich silách oslavit ho nějak stylově, napište nám o tom!

Hlavně nás ale zajímá, jaká žena je ve vašich očích tou výjimečnou? Čeho si na ní ceníte? Proč si maminka/sousedka/přítelkyně/kolegyně... vysloužila váš obdiv? Zavzpomínat můžete i na to, čím partner dokáže v Den žen překvapit! I kdyby to bylo „jen“ polibkem, chceme o tom vědět na adrese info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám