Hlavní obsah

Téma týdne: Ženám volant do ruky nepatří!?

Foto: shutterstock.com

Někdo se to prostě nenaučí...Foto: shutterstock.com

Reklama

Nejhorší jsou víkendoví řidiči. A je úplně jedno, jestli to jsou ženy nebo muži. Jana se rozhodla napsat nám své zážitky z cest. Vy ostatní se můžete zařadit mezi tři výherkyně dalšího týdne. Co pro to musíte udělat? Napsat nám svůj názor nebo zážitek na téma: Mám doma chlapa v uniformě. Je to výhoda, nebo utrpení? Adresa info@prozeny.cz je vám odteď plně k dispozici.

Článek

O tom, zda jsou ženy horší řidičky než muži, už zajisté proběhlo nespočet anket. Pro ženy padlo mnoho kladů, ale i záporů stejně jako pro muže. Ženy jezdí více opatrně, což znamená, že se v jejich očích couráme a překážíme jim na silnicích. Jakmile žena způsobí drobnou šťouchačku, je to slepice za volantem a nemá tam co dělat. Totéž platí, když se pokoušíme parkovat.

Muži zase jezdí agresivněji, rychleji, dokazují si, jací jsou páni silnic. Ale auto je technická záležitost, odmalička byla bližší klukům, takže vlastně oni by měli být ti, kteří je mají v malíčku. A přesto, kdyby měli jen trochu ohleduplnosti a nesnažili se mezi sebou krom společných záchodů, kde zkoumají, kdo má větší výbavu, také posuzovat sílu svých motorů a rychlost při odpichu na semaforu, možná by ubylo dopravních nehod.

Já jako žena řidička jsem určitě horší než muži. Jezdím jednou za uherský rok, jsem tzv. víkendový řidič. A když už jedu, nadávám stejně jako chlap. Kritizuju lemry před sebou, ačkoli sama také dodržuji rychlosti. Kvůli nim totiž musím zase sahat na řadicí páku a zbytečně houstne provoz. Přitom také odsuzuju ty řidiče, kteří na ostatní troubí, když se jim jen nepodaří rozjet na semaforu dost rychle nebo nedej bože jim auto „chcípne“.

Pro auto jsem se nenarodila. Parkuju zásadně popředu, a to většinou ještě tak, abych i popředu odjela. Vzpomínám na své učení v autoškole. Dodnes bych si nafackovala za situaci, kdy se řítím vedlejší silnicí směrem k hlavní a naivně - ať mi blondýny prominou - (jsem brunetka) - oznamuji lektorovi, že tam jede auto, a jedu dál... Kdyby vůz ze svých přídavných pedálů nezastavil, asi by mi přišlo zbytečné si znovu podřadit, zpomalit, zastavit a znovu se rozjet.

Považuji se za antitalent na řízení, i když samozřejmě jsem se trochu vylepšila. Přesto jsem autu na chuť nepřišla, a tak se řadím mezi ty ženy, které jsou horší řidičky než muži.

Pokud se stejně jako Jana chcete pokusit vyhrát 500 korun, napište nám své postřehy či příběhy na nové Téma týdne - jak se žije v jedné domácnosti s chlapem, který nosí uniformu. Vaše názory i zážitky očekáváme na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám