Hlavní obsah

Téma týdne: Zradila mě kamarádka!

Foto: shutterstock.com

Kamarádka se mi chtěla ve všem podobatFoto: shutterstock.com

Reklama

Pomáhá, vyslechne, zařídí. Kamarádka. Neví toho někdy až moc? Není náhodou tak blízko, že může ublížit? Opravdu za ni dáte ruku do ohně? Jestli ne a chcete se s námi podělit s tím, jak vás zradila, napište nám a vyhrajte příjemných 500 korun!

Článek

Kamarádka je někým tak blízkým, že zná naše tajemství, zdravotní problémy, flirty, nevěry i sexuální sny. V dobré víře, když cítíme tíhu světa na svých bedrech a potřebujeme poradit, jí tohle všechno svěřujeme. A čekáme, že nás podpoří. Někdy to ale dopadne jinak... Najednou se k nám obrátí zády a nic si nenechá pro sebe, v horším případě začne rovnou škodit. Existuje vůbec ještě zdravé a zásadové přátelství? Co myslíte?

Příběh na toto téma jsem nemusela hledat dlouho. Stačilo se rozhlédnout okolo. A hlavně dobře znám příhodu své sestřenice Nikoly… Po studiu na vysoké škole, během níž stále nepotkávala toho pravého, se konečně zamilovala do charismatického Lukáše. Láska jako z filmu pro pamětníky. Obdivovala ho. Zbožňoval ji. Začali spolu bydlet.

Chci být jako ty!

Její věrná a dlouholetá kamarádka Vanda, se kterou sdílela veškeré slasti a strasti života snad již od školky, se usmívala a naoko vyčítala Nikole, že už nemá pro ni tolik času. Ale stále byly jako jedno tělo, jedna duše – aspoň po telefonu a e-mailech. Asi po půl roce se Nikola rozhodla, že změní image, a nechala si ostříhat a ztmavit vlasy. Nadšené Vandě netrvalo dlouho a se stejným nápadem přišla také. Nikola si pořídila nové šaty, Vanda si je koupila o dva dny později. Nikola se rozhodla navštěvovat kurzy orientálního tance, Vanda podala také přihlášku. Sestřenice se sice nad takovým chováním trochu pozastavila, ale když se s někým přátelíte tak dlouho, nepříjemný pocit si dokážete racionálně vysvětlit tak, aby všechno dávalo smysl. „Vždyť jsme spolu měly strašně moc společných věcí již od mládí, tak v tom budeme holt pokračovat,“ zasmála se Nikola a mávla rukou.

Foto: shutterstock.com

Přítel podlehl neustálému sváděníFoto: shutterstock.com

Vlasy v posteli. Jsou moje?

Jenže jak se říká: všechno má svůj důvod. Po tom, co se jednou vrátila Nikola ze školení, padla unavená do své postele. Když zajela rukou pod polštář, našla černou sponku. První, co vás napadne, je, že patří vám. Ale stejně očima zkontrolovala lůžkoviny. Divné. Samé tmavé vlasy. Že by Nikole začaly padat? Čistý kartáč tomu neodpovídal.

Na druhý den se sešla s Vandou, aby jí povyprávěla o svých pracovních starostech. Ta přišla rozesmátá a šťastná. Zkrátka na ní bylo vidět, že někoho potkala. Po chvíli konverzace si prohrábla vlasy. V tu ránu byl stůl zasypaný jejími vlásky. „Nějak mi začaly padat, je to hrůza,“ pronesla Vanda mezi řečí.

Když o pár dní později řekl Nikole známý, že viděl Lukáše a Vandu nebezpečně blízko sebe při odchodu z kina, Nikolu to začalo nahlodávat. Nedalo jí nezeptat se. Vanda jen kroutila hlavou. „Jak si jen tohle můžeš myslet? Ne, opravdu, přísahám!“

Víš, s kým spí?

Jenže na Lukáše už toho bylo moc, a když na něj Nikola udeřila, přiznal se. Prý ho Vanda tak dlouho sváděla, až podlehl. Mrzí ho to. „Jak dlouho to trvá?“ zeptala se ho Nikola se strachem ve tváři. „Skoro od začátku našeho  vztahu,“ odpověděl. „Nejdřív jsem to bral jako hru. Vanda jen tak blbla. Jenže se to pokazilo. A vyspali jsme se spolu. Poprvé to bylo u nás doma.“

Pravý důvod změny Vandiny image byl tedy takový, že se tato "dobrá" kamarádka chtěla co nejvíc podobat Nikole. Proč svedla Lukáše, nikdo neví. Možná ani ona sama. Jedno je ale jisté. Zkazila tím mnohaleté přátelství... A Nikola? Ta se se ztrátou přítele a nejlepší kamarádky v jednom dni dosud zcela nevyrovnala.

Stalo se vám něco podobného? Ublížila vám kamarádka, které jste důvěřovala? Co všechno je takový „přítel" -  had na prsou schopný udělat? Napište nám svůj příběh na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun!

Reklama

Související témata:

Načítám