Hlavní obsah

Teplá večeře do 20 minut: Voňavé kuře teryiaki

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani ve všedních dnech, když nestíháte nebo už nemáte sílu nic složitého vařit, nemusíte večeřet zrovna chleba se sýrem. I za 20 minut totiž zvládnete uvařit perfektně vyvážené a chutné jídlo!

Článek

Naučte se s námi rychlou verzi voňavého kuřete v teriyaki omáčce – je to jídlo, které i s úklidem zvládnete za půl hodiny, a přitom nepoužijete žádné polotovary. Naopak, budete mít rychlý a nutričně vyvážený oběd nebo večeři, v nichž nebudou chybět bílkoviny, sacharidy ani zelenina.

Rychlé kuře teriyaki

Na 4 porce potřebujete: 600 g kuřecích nebo krůtích prsou, rostlinný olej, 3 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru, 1/3 hrnku sójové omáčky, ¼ hrnku medu nebo hnědého cukru, 4 lžíce rýžového octa, 2 lžíce kukuřičného škrobu, pepř

K podávání: brokolici, sůl, rýži, jarní cibulku, sezam

Foto: Eva Malúšová

Syté kuřecí maso doplňte jednoduchou omáčkou, rýží a vařenou brokolicíFoto: Eva Malúšová

Postup: Začněte tím, že dáte vařit rýži. Brokolici stačí v osolené vroucí vodě nebo páře jen pár minut, takže do té se pusťte později. Po uvaření ji můžete propláchnout studenou vodou, aby zůstala hezky zelená. Mezitím si hravě připravíte zbytek jídla: v misce smíchejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, sójovku, cukr nebo med, ocet a škrob.

Foto: Eva Malúšová

Nejprve dejte vařit rýži a smíchejte všechny suroviny na omáčkuFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Zázvor a česnek dodají masu příjemný šmrncFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Kuře zprudka orestujte, opepřete a zalejte připravenou směsíFoto: Eva Malúšová

Maso pokrájejte na menší kousky a zprudka ho orestujte na rozpáleném oleji. Opepřete, a když je propečené, zalejte ho připravenou omáčkou. Za stálého míchání ještě několik minut opékejte, aby omáčka zhoustla.

Podávejte s rýží a brokolicí posypané jarní cibulkou a sezamem.

Foto: Eva Malúšová

Za pár minut už můžete servírovat!Foto: Eva Malúšová

Co vaříte, když máte chuť na teplou večeři, ale přitom nechcete v kuchyni strávit víc než 20 minut?

Reklama

Načítám