Hlavní obsah

Terminátor už vaše děti nehlídá, nyní je tu Elokátor!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ELokátor: Děti neustále pod vaší kontrolou prostřednictvím jedinečných dětských hodinek s GPS lokátorem.

Článek

Stylový, pohodlný a maximálně účinný, to je eLokátor– dětské hodinky a GPS lokátor v jednom. Je určený rodičům, kteří díky němu kdykoli zjistí, kde se jejich ratolest právě nachází. Tato technologická novinka je nyní přístupná i českým rodičům, kteří tak budou mít přehled o pohybu svých dětí, ať už jsou ve škole, v MHD nebo se toulají s kamarády či úplně samy. eLokátor má podobu rezistentních, voděodolných digitálních hodinek v černém, modrém a růžovém provedení a je určen dětem od tří do dvanácti let. Jeho hlavní předností a konkurenční výhodou oproti jiným GPS lokátorům patří fakt, že jej dítě ani nikdo jiný nemůže deaktivovat nebo sundat bez vědomí rodičů. Pokud k tomu dojde, eLokátor okamžitě vyšle rodičům varování formou e-mailu nebo SMS. Zařízení stojí 3990 korun a je k dostání na internetových stránkách www.elokator.cz.

DESATERO eLokátoru:

  1. Funguje po celém světě.
  2. Nelze sundat bez vašeho vědomí.
  3. Nastavte si bezpečné zóny.
  4. Pásek s ocelovou výstuží.
  5. Lokalizace s přesností na 3 metry.
  6. Indikátor nízkého stavu baterie v systému.
  7. V případě jakéhokoli narušení přístroje spuštění ALARM –SMS-EMAIL.
  8. Snadné a rychle použití.
  9. Vizuálně není poznat, že se jedná o jakýkoli typ lokátoru.
  10. Výdrž baterie až 24 hodin.

„Přístroj je schopen lokalizovat polohu dítěte s přesností na tři metry. Zabudovaná miniaturní SIM karta umožňuje použití eLokátoru po celé Evropě. „Další výhodou je multifunkčnost přístroje a oblíbenost u samotných dětí. První zákazníci si chválí, že stylové hodinky jsou pro děti přirozené a nosí je mnohem raději než různé jiné GPS lokátory umístěné například na krku či klíčích. Ty navíc mohou být snadno odstraněny, aniž by se o tom rodič dozvěděl,“ říká Sebastián Roch, tiskový mluvčí společnosti ELOKATOR s. r. o., která je výhradním distributorem této novinky pro Českou republiku.

Bezpečí dětí hlídá virtuální plot

Mezi další praktické funkce eLokátoru patří i možnost nastavení virtuálního plotu – takzvané ,Bezpečné zóny'. Rodiče se mohou s dítětem domluvit na oblasti, kde se bude pohybovat v určitý čas nebo den, například že si bude hrát odpoledne v parku. Pokud se vyskytne mimo tuto definovanou zónu a je zde potenciální nebezpečí, že se dítě ztratilo nebo jej odvedla cizí osoba, budou o tom rodiče neprodleně vyrozuměni pomocí SMS nebo e-mailu. Nespornou výhodou eLokátoru je možnost použití dvojnásobné paralelní lokalizace, která se bude rodičům hodit ve chvíli, kdy se jejich dítě vyskytne v místě s nedostatečným pokrytím GPS signálu.

Jediné, co rodiče k určení přesné polohy dítěte potřebují, je mobilní telefon nebo počítač. Pak se jen stačí připojit k portálu eLokator.cz a zjistit polohu svého dítěte. eLokátor je k dostání v e-shopu, který se nachází na stránkách http://www.elokator.cz.

Policie eviduje tisícovky pohřešovaných dětí

Policie vyhlásila do 5. září letošního roku pátrání po 779 pohřešovaných dětech do patnácti let, loni pak po celkem 6720 mladistvých. „Přístroj samozřejmě nemůže zcela nahradit vzornou rodičovskou výchovu a péči, slouží pouze k její podpoře. Rodičům však umí dát alespoň okamžitý přehled o místě, kde se jejich děti pohybují. Díky eLokátoru tak budou moci předcházet případným rizikům a mohou své děti lépe chránit. Naší dlouholetou snahou je, aby v České republice fungoval účinný a rychlý systém pátrání po pohřešovaných dětech, k čemuž může eLokátor zcela významně přispět,“ říká Markéta Sodomková, projektová manažerka Nadace Naše dítě.

Související témata:

Načítám