Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Těstovinový salát s balkánským sýrem a olivami vyzkoušejte pro změnu s ředkvičkami a mladými lusky hrášku. Je to delikatesní.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 4 lžíce oliv černých
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 125 g balkánského sýru
    7
  • 200 g těstovin
    1
    3
  • 150 g mladých hráškových lusků
  • 5 g pepře barevného mletého
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus, sceďte, propláchněte vodou a v misce je promíchejte s olejem, aby se neslepily. Nechte vychladnout. Lusky pokrájejte na plátky, ředkvičky na kolečka. Obojí promíchejte s těstovinami. 

02.

Přidejte nasekanou bazalku, celé nebo pokrájené olivy a olivový olej a osolte. Podávejte posypané rozdroleným balkánským sýrem a hrubě mletým barevným pepřem.

Načítám