Hlavní obsah
3,0
(255)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Výslužka vařených vajec si žádá jedno: rychle je nějak zpracovat. Pokud už vás omrzely klasické vajíčkové pomazánky či plněná vejce, zkuste tenhle skvělý salát. Hodí se jako sytá večeře i jako oběd do krabičky.

10 min.
Příprava
10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na salát
  • 250 g těstovin (fusilli)
  • sůl a pepř
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 vejce natvrdo
  • 6 cherry rajčátek
  • 1/2 avokáda
  • 50 g modrého sýra
  • 150 g pečeného kuřecího masa
Na dresink
  • 150 g čerstvého kefíru
  • 3 lžíce majonézy
  • 1/2 lžíce kopru
  • 1/2 lžíce hladkolisté petržele
  • 1/2 lžíce pažitky
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Drobnější těstoviny – třeba fussili, penne, gemelli apod. uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě na skus. Mezitím připravte zbylé suroviny: plátky nebo kousky slaniny opečte v pánvi dokřupava. Vejce, rajčátka a avokádo nakrájejte na kousky. Modrý sýr (gorgonzollu nebo pokud není po ruce, tak třeba nivu) rozdrobte na kousky. Kuřecí maso, pečené nebo vařené, rozeberte na kousky. 

02.

Připravte si dresink. Smíchejte kefír nebo kyšku s majonézou, přidejte najemno nasekané bylinky, utřený česnek, jemně nasekanou šalotku a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

03.

Všechny ingredience spolu promíchejte, přidejte dresink a můžete podávat. Pokud si potrpíte na efektní servírování, nechte každého strávníka, ať si salát promíchá až misce sám.

Jak zpracováváte pomlázková vejce vy? Máte raději vajíčkové pomazánky (třeba s kapary či s hořčicí a rukolou...) a saláty, nebo s nimi raději dál vaříte?

Reklama