Hlavní obsah

Těstovinový salát s vejci a avokádem

Hodnocení:
(34)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Výslužka vařených vajec si žádá jedno: rychle je nějak zpracovat. Pokud už vás omrzely klasické vajíčkové pomazánky či plněná vejce, zkuste tenhle skvělý salát. Hodí se jako sytá večeře i jako oběd do krabičky.

Ingredience pro:
4 porce
Na salát
  • 250 g těstovin (fusilli)
  • sůl a pepř
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 vejce natvrdo
  • 6 cherry rajčátek
  • 1/2 avokáda
  • 50 g modrého sýra
  • 150 g pečeného kuřecího masa
Na dresink
  • 150 g čerstvého kefíru
  • 3 lžíce majonézy
  • 1/2 lžíce kopru
  • 1/2 lžíce hladkolisté petržele
  • 1/2 lžíce pažitky
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

Krok 1: Drobnější těstoviny třeba fussili, penne, gemelli apod. uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě na skus. Mezitím připravte zbylé suroviny: plátky nebo kousky slaniny opečte v pánvi dokřupava. Vejce, rajčátka a avokádo nakrájejte na kousky. Modrý sýr (gorgonzollu nebo pokud není po ruce, tak třeba nivu) rozdrobte na kousky. Kuřecí maso, pečené nebo vařené, rozeberte na kousky. 

Krok 2: Připravte si dresink. Smíchejte kefír nebo kyšku s majonézou, přidejte najemno nasekané bylinky, utřený česnek, jemně nasekanou šalotku a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Krok 3: Všechny ingredience spolu promíchejte, přidejte dresink a můžete podávat. Pokud si potrpíte na efektní servírování, nechte každého strávníka, ať si salát promíchá až misce sám.

Jak zpracováváte pomlázková vejce vy? Máte raději vajíčkové pomazánky (třeba s kapary či s hořčicí a rukolou...) a saláty, nebo s nimi raději dál vaříte?

ynezorPumanzeSaNyknalC