Hlavní obsah
3,0
(255)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Aktualizováno

Pokud už vás omrzely klasické těstovinové saláty, zkuste tuto skvělou variantu s modrým sýrem, avokádem, kuřecím masem a báječným dresinkem. Hodí se jako sytá večeře i jako oběd do krabičky.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Salát
  • 250 g těstovin
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 ks vejce
  • 6 ks cherry rajčat
  • 1/2 ks avokáda
  • 50 g modrého sýra
  • 150 g kuřete
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 špetky pepře
Dresink
  • 150 g kefíru
  • 3 lžíce majonézy
  • 1/2 lžíce čerstvého kopru
  • 1/2 lžíce listové petržele
  • 1/2 lžíce čerstvé pažitky
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 2 ks šalotky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 špetky pepře
Článek

Postup

01.

Drobnější těstoviny – třeba fussili, penne, gemelli apod. uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě na skus. Mezitím připravte zbylé suroviny: plátky nebo kousky slaniny opečte v pánvi dokřupava. Vejce, rajčátka a avokádo nakrájejte na kousky. Modrý sýr (gorgonzollu nebo pokud není po ruce, tak třeba nivu) rozdrobte na kousky. Kuřecí maso, pečené nebo vařené, rozeberte na kousky. 

02.

Připravte si dresink. Smíchejte kefír nebo kyšku s majonézou, přidejte najemno nasekané bylinky, utřený česnek, jemně nasekanou šalotku a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

03.

Všechny ingredience spolu promíchejte, přidejte dresink a můžete podávat. Pokud si potrpíte na efektní servírování, nechte každého strávníka, ať si salát promíchá až v misce sám.

Jak zpracováváte pomlázková vejce vy? Máte raději vajíčkové pomazánky (třeba s kapary či s hořčicí a rukolou...) a saláty, nebo s nimi raději dál vaříte?

Reklama

Načítám