Hlavní obsah

Švédská vajíčková pomazánka

Hodnocení:
(145)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Obložené chleby a chlebíčky se dají udělat na milion způsobů, podle toho, co máte zrovna v lednici. Tahle dobrota pocházející ze Skandinávie se rychle stane oblíbenou i u vás doma: vajíčkové pomazánky Češi milují.

Ingredience pro:
4 porce
Na salát
  • 1/2 červené cibule
  • 6 vajec
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • sůl a pepř
  • citronová šťáva
Na chleba
  • 1 srdíčko hlávkového salátu
  • chléb
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno a na chvíli zalijte studenou vodou – zbavíte ji tak štiplavosti. Vejce uvařte natvrdo, přelijte studenou vodou a nechte vychladnout.

Krok 2: Vajíčka oloupejte, nakrájejte na kousky, přidejte slitou cibuli, jemně nakrájený řapíkatý celer. Promíchejte s majonézou a hořčicí a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Chcete-li opravdu autentický severský zážitek, přidejte i trochu kopru. Podávejte s listem hlávkového salátu na oblíbeném chlebu.

Jaká ingredience je nejdůležitější ve vašem oblíbeném vajíčkovém salátu?

ynezorPumanzeSaNyknalC