Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Obložené chleby a chlebíčky se dají udělat na milion způsobů, podle toho, co máte zrovna v lednici. A milují je i Skandinávci. Tahle dobrota se rychle stane oblíbenou i u vás doma.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Salát
  • 1/2 ks červené cibule
  • 6 ks vejce
    3
  • 1 stonek řapíkatého celeru
    9
  • 3 lžíce majonézy
    3
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
    10
  • 5 g soli a pepře
  • 1 lžička citronové šťávy
Chleba
  • 1 srdíčko hlávkového salátu
  • 200 dkg chleba
    1
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno a na chvíli zalijte studenou vodou – zbavíte ji tak štiplavosti. Vejce uvařte natvrdo, přelijte studenou vodou a nechte vychladnout.

02.

Vajíčka oloupejte, nakrájejte na kousky, přidejte slitou cibuli, jemně nakrájený řapíkatý celer. Promíchejte s majonézou a hořčicí a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Chcete-li opravdu autentický severský zážitek, přidejte i trochu kopru. Podávejte s listem hlávkového salátu na oblíbeném chlebu.

Jaká ingredience je nejdůležitější ve vašem oblíbeném vajíčkovém salátu?

Načítám