Hlavní obsah
3,0
(157)
 

Každodenní vaření bývá někdy náročné, ale vězte, že i za dvacet minut si můžete připravit lahodou večeři plnou chutí a čerstvých ingredienc

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks čerstvá chilli paprička
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1 lžička soli
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 ks bobkového listu
  • 1/2 lžíce máku
  • 1 ks limetky
  • 6 ks vejce
  • 1 lžíce kokosových lupínků
Článek

Postup:

01.

Vajíčka dejte do vroucí vody, 9 až 10 minut je povařte, poté ihned zchlaďte studenou vodou a oloupejte.

02.

Mezitím, co se vajíčka vaří, nechte na troše oleje zesklovatět najemno pokrájenou velkou cibuli, přidejte nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, garam masalu (pokud ji neseženete, klidně použijte třeba kombinaci kari, papriky a římského kmínu), kurkumu, skořici, chilli a sůl, ještě chvilinku restujte a vmíchejte rajčata, kokosové mléko a bobkové listy. Asi patnáct minut povařte.

03.

Vyndejte bobkové listy, omáčku případně ještě tyčovým mixérem rozmixujte (bude tak mít pěkně krémovou konzistenci), vmíchejte mák, dochuťte limetkovou šťávou a přidejte vajíčka. Nechte chvilku prohřát a můžete podávat. Kari je nejlepší s rýží basmati nebo chlebovými plackami naan.

Tip: Jestli se vám nezdají vařená vajíčka, klidně do kari místo nich přidejte tofu či restované krevety nebo maso.

Souhlasíte, že rychlé nemusí znamenat odfláknuté?

Reklama

Související témata:

Načítám