Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zelený salát se sardelovými očky, okurkou a rajčaty je přesně to, co vám přijde k chuti, když je venku stejně krásně jako ve slunné Itálii. Nevěříte? Vyzkoušejte!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g těstovin
    1
    3
  • 2 hrsti listového salátu
  • 4 ks rajčat
  • 2 snítky majoránky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 ks salátové okurky
  • 60 g sardelových oček
    4
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Listy salátu natrhejte na menší kousky, okurku nakrájejte na půlkolečka, rajčata na čtvrtiny. 

02.

V salátové míse promíchejte těstoviny se zeleninou, osolte, přidejte lístky majoránky, olivový olej a citronovou šťávu a zlehka promíchejte se se sardelovými očky. Podávejte s hoblinkami parmazánu.

Načítám