Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Máte-li rádi guláš s těstovinami, je to recept přesně pro vás. Příprava trvá sice o něco déle, než je u těstovin zvykem, ale pořádný guláš chce čas.

20 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 400 g hovězí kližky
  • 2 ks rajčat
  • 2 lžičky soli
  • 2 ks cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks maďarské klobásy
K podávání
  • 100 g strouhaného sýru (ementálského typu)
Článek

Postup:

01.

V hlubším hrnci nechte rozehřát dvě lžíce sádla, na kterém dozlatova orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Hrnec stáhněte z ohně a přidejte oba druhy mleté papriky. Promíchejte je s cibulkou a ve vařícím se sádle nechte krátce zpěnit. Poté zalijte trochou horké vody.

02.

Maso nakrájejte na menší kostky, opečte ho na lžíci sádla a přidejte je do základu. Osolte ho, podlijte vodou a duste pod pokličkou. 

03.

Jakmile je maso poloměkké, přidejte na proužky nakrájnou červenou papriku a rajčata a ke konci dušení i na čtvrtkolečka nakrájenou maďarskou klobásu a společně s masem doduste doměkka. 

04.

Mezitím si ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny na skus. Promíchejte s masovou směsí a podávejte posypané strouhaným tvrdým sýrem.

Načítám