Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Z červené čočky a rajčat připravíte skvělou omáčku k těstovinám. Čočka se totiž během pár minut skoro rozvaří a je dobře stravitelná.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 2 dl červeného vína
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 hrnek červené čočky
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 dl hovězího vývaru
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • 1 plechovka rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
K podávání
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, mrkev na kostičky nebo  hrubě nastruhejte. V hlubší pánvi rozehřejte olej, na kterém zpěťe cibuli, přidejte mrkev a restujte dozlatova. Podlijte vínem, které nechte odpařit. 

02.

Mezitím si dejte vařit vodu na těstoviny, které následně uvařte na skus. Do pánve nyní vmíchejte sterilovaná rajčata, vývar, čočku, utřený česnek, bobkový list, oregano, sůl a pepř a vařte, až všechna zelenina změkne a čočka se uvaří. Dle potřeby můžete ještě trochu podlít vodou z těstovin. 

03.

Pak směs stáhněte z ohně, promíchejte s hotovými těstovinami a bazalkou a servírujte se strouhaným parmazánem.

Načítám