Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Je čas se rozmazlovat. Krevety s těstovinami zjemněnými máslem a parmazánem si vychutnejte s přáteli a sklenkou suchého bílého vína.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 200 ml bílého vína
    12
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 plátek másla
    7
  • 1 trochu soli
  • 300 g krevet
    2
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce parmazánu
    7
  • 1 lžička chilli
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Česnekové stroužky oloupejte a nakrájejte na plátky. V pánvi nechte rozehřát olej, přidejte krevety a česnek, osolte a restujte asi 3 minuty. Poté podlijte bílým vínem, které nechte odpařit a stáhněte z ohně. 

02.

V druhé pánvi nechte rozpustit máslo, do kterého dejte hotové scezené těstoviny, citronovou šťávu a parmazán, osolte a promíchejte. Na talíř urovnejte těstoviny, na ně položte krevety s česnekem a vše hustě posypte sušeným chilli kořením.

Načítám