Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pečené krůtí stehno na másle a tymiánu perfektně ladí se smetanovou omáčkou a s těstovinami. Stejně jako celé dolní stehno můžete upéct i maso bez kosti.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 1 ks cibule
  • 3 plátky másla
    7
  • 2 lžičky soli
  • 1 ks krůtích stehen
  • 100 ml smetany ke šlehání
    7
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Krůtí stehna osolte, poklaďte třemi plátky másla, přidejte snítku tymiánu, vložte do ohnivzdorné zapékací mísy, podlijte trochou vody, přidejte oloupanou a rozpůlenou cibuli a pečte doměkka, nejprve přikryté, ke konci odkryjte a dopečte na barvu. Podle potřeby podlévejte vodou a přelévejte výpekem.

02.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Maso dejte stranou a výpek přelijte do menšího hrnce, tymián vyhoďte. Ponorným mixérem vše rozmixujte, přiveďte k varu, přidejte smetanu a odrhnuté lístky ze zbylého tymiánu, osolte a krátce provařte. Promíchejte s těstovinami a kousky krůtího masa.

Související témata:

Načítám