Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pečené krůtí stehno na másle a tymiánu perfektně ladí se smetanovou omáčkou a s těstovinami. Stejně jako celé dolní stehno můžete upéct i maso bez kosti.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 1 ks cibule
  • 3 plátky másla
  • 2 lžičky soli
  • 1 ks krůtích stehen
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
Článek

Postup

01.

Krůtí stehna osolte, poklaďte třemi plátky másla, přidejte snítku tymiánu, vložte do ohnivzdorné zapékací mísy, podlijte trochou vody, přidejte oloupanou a rozpůlenou cibuli a pečte doměkka, nejprve přikryté, ke konci odkryjte a dopečte na barvu. Podle potřeby podlévejte vodou a přelévejte výpekem.

02.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Maso dejte stranou a výpek přelijte do menšího hrnce, tymián vyhoďte. Ponorným mixérem vše rozmixujte, přiveďte k varu, přidejte smetanu a odrhnuté lístky ze zbylého tymiánu, osolte a krátce provařte. Promíchejte s těstovinami a kousky krůtího masa.

Související témata:

Načítám