Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Do těstovin s mletým masem na červeném víně můžete použít jakékoliv sterilované luštěniny. Výborné jsou také s čočkou nebo s fazolemi.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 300 g mletého masa
  • 2 dl červeného vína
    12
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 špetka skořice
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 200 g sterilované cizrny
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
K podávání
  • 1 lžíce parmazánu
    7
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Stranou si nechte 3/4 hrnečku vody z těstovin. V pánvi na olivovém oleji nechte zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso, orestujte ho  a podlijte červeným vínem. Zamíchejte a nechte víno odpařit.

02.

Vmíchejte rajčatový protlak, osolte, opepřete, přidejte mletou skořici, podlijte vodou z těstovin a 15 minut duste pod pokličkou. Nakonec přidejte slité a propláchnuté luštěniny a vše nechte provařit. Směs promíchejte s uvařenými těstovinami a podávejte posypané nasekanou pažitkou a parmazánem.

Načítám