Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Mleté maso dobře orestujte a vznikající hrudky při opékání rozbíjejte vařečkou. Opečené maso bude pěkně šťavnaté.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 1 ks cibule
  • 300 g mletého masa
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 dl hovězího vývaru
  • 1 ks cukety
  • 1 lžička soli
  • 1 plátek másla
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 100 g nakládaných kukuřiček
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 hrst parmazánu
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi na rozehřátém oleji nechte zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso, posypte kmínem, osolte a orestujte. 

02.

Podlijte vývarem a pod pokličkou duste doměkka. Krátce předtím, než je maso hotové, ke směsi přidejte plátek másla, na tenká čtvrtkolečka nakrájenou cuketu a na malé kousky nakrájené kukuřičky. 

03.

Směs promíchejte s těstovinami a nasekanou hladkolistou petrželkou a podávejte posypané hoblinkami parmazánu.

Načítám