Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Máte rádi masové i zeleninové lasagne a nevíte, kterým dát přednost ? Spojte je dohromady!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 1 ks lilku
  • 1 ks cukety
  • 1 dl červeného vína
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 list bobkového listu
  • 150 g sýra
  • 400 g lasagní
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
Bešamel
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 2 hrnky mléka
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Lilek a cuketu nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte deset minut odpočinout. Poté obojí osušte a krátce orestujte na olivovém oleji. Na druhé pánvi si rozehřejte olivový olej, ve kterém zprudka orestujte cibuli a mleté maso. Podlijte červeným vínem, přidejte česnek, skořici, sůl, pepř a bobkový list a ještě deset minut povařte. Bobkový list vyjměte a směs dejte stranou. 

02.

V kastrůlku rozehřejte máslo a za stálého míchání přidávejte mouku. Umíchejte světlou jíšku, zřeďte ji mlékem a za občasného míchání povařte do zhoustnutí. Osolte, okořeňte muškátovým oříškem a ještě krátce povařte. 

03.

Lasagne uvařte ne úplně doměkka. Zapékací mísu vymažte olejem a postupně klaďte vrstvy – lasagne, masová směs, zelenina, bešamel, sýr. Navrch dejte bešamel, který zasypte strouhaným sýrem a v troubě zapečte dozlatova.

Načítám