Článek
Postup
01.
Lilek a cuketu nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte deset minut odpočinout. Poté obojí osušte a krátce orestujte na olivovém oleji. Na druhé pánvi si rozehřejte olivový olej, ve kterém zprudka orestujte cibuli a mleté maso. Podlijte červeným vínem, přidejte česnek, skořici, sůl, pepř a bobkový list a ještě deset minut povařte. Bobkový list vyjměte a směs dejte stranou.
02.
V kastrůlku rozehřejte máslo a za stálého míchání přidávejte mouku. Umíchejte světlou jíšku, zřeďte ji mlékem a za občasného míchání povařte do zhoustnutí. Osolte, okořeňte muškátovým oříškem a ještě krátce povařte.
03.
Lasagne uvařte ne úplně doměkka. Zapékací mísu vymažte olejem a postupně klaďte vrstvy – lasagne, masová směs, zelenina, bešamel, sýr. Navrch dejte bešamel, který zasypte strouhaným sýrem a v troubě zapečte dozlatova.