Hlavní obsah

Těstoviny s řapíkatým celerem

Hodnocení:
(9)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Běžně ho používáme hlavně do zeleninových polévek, ale tentokrát jsme chtěli vyzkoušet něco nového, a proto ho redaktorka Renča zapekla se sýrem a těstovinami. Zkusíte je?

Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g těstovin
  • 150 g tvrdého sýra
  • 100 g plísňového sýru
  • čerstvá pažitka
  • hladkolistá petržel
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 1 stroužek česneku
  • 250 g zakysané smetany
  • máslo
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Ve slané vodě uvařte v jednom hrnci těstoviny (dle návodu na obalu) a ve druhém řapíkatý celer,  pokrájený na menší kusy. Celer vařte jen pár minut, aby nebyl úplně měkký, ale už z něj šla odstranit pevná vlákna.

Krok 2: Do misky nastrouhejte tvrdý sýr, nadrobte plísňový, nakrájejte pažitku a petrželku, přidejte zakysanou smetanu a okořeňte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Pak přidejte pokrájený, vláken zbavený, řapíkatý celer.

Krok 3: Uvařené těstoviny slijte, a než trochu prochladnou, vymažte zapékací misku máslem a rozehřejte troubu asi na 150 stupňů Celsia. Směs ze sýrů, koření a smetany promíchejte s těstovinami a vše nasypte do zapékací mísy. Pečte při 150 stupních Celsia asi dvacet minut.

Těstoviny nemusíte jen zapékat, ale můžete je zkusit také naplnit.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama