Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Rajčata, bazalka a těstoviny to je klasika, která nikdy neomrzí. Místo parmazánu zkuste přidat plátky mandlí. Můžete je navíc předem opražit.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 250 g cherry rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g mandlových lupínků
    8
  • 2 lžíce rajčatové omáčky
  • 1 dl zeleninového vývaru
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Rajčata rozpulte a společně s plátky česneku je zprudka orestujte v pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Ke konci restování přidejte také plátky mandlí, ještě chvíli opékejte a směs přendejte  stranou.

02.

 Do uvolněné pánve dejte rajčatové pyré a zeleninový vývar a osolte, opepřete a provařte. Do pánve nyní přidejte těstoviny, směs rajčátek, česneku, mandlí a nasekanou bazalku.Vše promíchejte a servírujte pokapané olivovým olejem.

Načítám