Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Rychlovka z těstovin a cherry rajčat doplňěná rukolou a kukuřicí přijde k chuti především v létě, jako oběd i jako večeře.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 dl bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
  • 1 trochu soli
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 plechovka sterilované kukuřice
  • 1 špetka chilli
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi na troše olivového oleje krátce zprudka orestujte cherry rajčátka. Podlijte je bílým vínem, zakápněte citronovou šťávou a  nechte zredukovat. 

02.

Přidejte lžíci až dvě vody z těstovin, přidejte rukolu a kukuřici a prohřejte, jen co rukola zavadne. Nakonec vše promíchejte s těstovinami a podávejte posypané drceným chilli kořením a strouhaným parmazánem.

Načítám