Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Do těstovin s hráškem a cuketou se hodí uzená plec, kýta nebo i moravské uzené či šunka. Vybírejte nejlépe uzené maso již tepelně opracované.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g těstovin
  • 100 g mraženého hrášku
  • 100 ml smetany
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 200 g uzeného masa
  • 1 ks cukety
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
K podávání
  • 2 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Těstoviny si uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi na rozehřátém oleji orestujte na kostičky nakrájené uzené maso dozlatova, přidejte na plátky nakrájenou cuketu a ještě krátce orestujte. 

02.

Osolte, opepřete, zalijte smetanou, přidejte hrášek a na mírném ohni duste 4 minuty. Směs promíchejte s hotovými těstovinami a servírujte posypané parmazánem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 272,31 kJ
Bílkoviny20,09 g
Tuky23,74 g
Sacharidy61,66 g
Sůl2,75 g
SAFA6,87 g
Vláknina4,69 g
Cukry6,28 g

Načítám