Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Krémové špenátové těstoviny zapečené s fetou potěší milovníky bezmasých pokrmů. Jsou snadné, nasytí a mají skvělou chuť!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g těstovin
  • 100 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička soli
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g sýru feta
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 balení baby špenátu
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 plátek másla
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Krémový sýr utřete se smetanou ke šlehání (můžeme použít i šlehač), přidejte hořčici, nastrouhanou fetu, nasekaný špenát a petrželku, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Pokud je směs příliš hustá,zřeďte ji trochou vody z vaření těstovin.

02.

Směs promíchejte s těstovinami a vložte ji do máslem vymazané zapékací misky. Navrch můžeme dát ještě trochu strouhané fety. Zapékejte přibližně 15 minut.

Načítám