Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Krémové špenátové těstoviny zapečené s fetou potěší milovníky bezmasých pokrmů. Jsou snadné, nasytí a mají skvělou chuť!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g těstovin
    1
    3
  • 100 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 1 lžíce dijonské hořčice
    10
  • 1 lžička soli
  • 250 ml smetany ke šlehání
    7
  • 200 g sýru feta
    7
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 balení baby špenátu
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 plátek másla
    7
Obsažené alergeny
3
Vejce
7
Mléko a mléčné výrobky
10
Hořčice
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Krémový sýr utřete se smetanou ke šlehání (můžeme použít i šlehač), přidejte hořčici, nastrouhanou fetu, nasekaný špenát a petrželku, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Pokud je směs příliš hustá,zřeďte ji trochou vody z vaření těstovin.

02.

Směs promíchejte s těstovinami a vložte ji do máslem vymazané zapékací misky. Navrch můžeme dát ještě trochu strouhané fety. Zapékejte přibližně 15 minut.

Načítám