Hlavní obsah

Tip pro zahrádkáře: Vyrobte si vlastnoruční výsevní pásku

 

Reklama

Jestli jste pilní zahrádkáři, tak už asi máte první rundu setí za sebou. Pokud však čekáte na teplejší dny nebo vyséváte průběžně od března do května, bude se vám hodit tip na praktickou pomůcku. Díky pásce budou rostlinky v zemi stejně daleko od sebe a vy si ušetříte čas pikýrováním.

Článek

Rané odrůdy mrkve nebo ředkviček by se měly sít už někdy v březnu, ale i v květnu je stále čas na setí ostatních druhů zeleniny, které chcete sklízet v létě. Můžete na to jít hezky postaru, tedy „solit“ semínka do předem vyhloubené rýhy, ovšem za pár týdnů vás čeká protřídění rostlinek. Nebo si můžete koupit semínka už v secích páskách, díky kterým je vkládáte do země v pravidelných rozestupech.

Nechcete-li utrácet za takto předpřipravená semínka v páskách (v poměru k počtu semínek vyjde balení na pásce vždycky dráž), můžete semínka na pásku umístit sami. Ušetříte tím nejen peníze, ale hlavně čas, který strávíte v předklonu nad záhonem při pikýrování. Po zasetí pak už jen s napětím pozorujete, jak vám mrkve, petržel nebo ředkvičky hezky rostou. A vše, co k tomu potřebujete, máte určitě doma!

Máte nějaký podobný tip, který ušetří na zahradě práci? Rozhodně vám nesmí ujít návod na originální otvírák na pivo do dílny i na zahradu.

Reklama

Načítám