Hlavní obsah

Fígle pro hezčí postavu 2

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Problematické partie zakryje pár trikůFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

2. díl - V dnešním pokračování tipů a triků pro hezčí postavu se zaměříme na další problematické partie - silná stehna, povolené břicho a neúměrně dlouhou nebo krátkou šíji. I s těmito nedostatky se dá s pomocí vhodně zvoleného oblečení a šperků pracovat. Stačí jen trochu popřemýšlet a vyzkoušet nejvhodnější varianty.

Článek

Silná stehna

Bytelný spodek je bytelný spodek, s tím se toho moc nenadělá. Ženy s touto  disproporcí postavy ale nemusí házet flintu do žita. Stačí zdůraznit ploché bříško, úzký pas nebo vyvinuté poprsí a zacílit tak zájem okolí (mužů) na jiné partie. Je nutné držet se jednodušších střihů a méně výrazných barev. Ideální je používat stahující nohavičkové bezešvé kalhotky a punčochy zpevňující stehna.

Výrazné doplňky

Pokud máte silnější stehna, určitě si odpusťte krátké kalhoty, úzké vzorované sukně, obepínající džíny a minisukně. Živůtky končící v půli stehen také nejsou dobrou volbou. Zeštíhlí vás svislé pruhy, členění v dolní polovině těla, nízko posazené volány, splývavé široké kalhoty tmavší barvy v kombinaci se světlým topem. K odvedení pozornosti od spodní poloviny těla ideálně poslouží výrazné šátky, šály a atypická bižuterie.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pro povolené břicho se hodí volné oblečeníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Povolené břicho

Povolené břicho není až tak velký problém, jak se možná jeví. Oproti jiným partiím můžeme s břichem relativně jednoduše něco udělat. Třeba pravidelným  domácím posilováním svalů, jež jsou povolené těhotenstvím, porodem nebo jenom pohodlným způsobem života. Zlepšení je viditelné v krátkém čase.

Problém je možné zmírnit stahujícími vysokými kalhotkami a oblečením volnějšího střihu. Určitě nenoste krátká obepnutá trička, lesklé materiály, nabírané nebo průsvitné halenky, sukně se sámky na břiše, těsné opasky, kabátky s vázankou v pase, dvouřadá saka a vodorovně prošité oblečení. Ideální jsou volnější topy, kalhoty a sukně s níže posazeným pasem, zavinovací sukně, kalhoty se zipem na straně, hladké šaty z tmavého úpletu nebo empírové střihy. Můžete si dovolit i lehce projmutá saka a pláště nebo klasické peleríny. A co je nejdůležitější? Cvičit, cvičit a cvičit!

Dlouhý krk

Labutí šíje je snem snad každé ženy, v některých kulturách byl ženám krk uměle a poměrně drastickým způsobem od narození prodlužován. Přesto někdy může dlouhý krk v kombinaci s plochým hrudníkem nebo úzkými rameny působit poněkud nesouměrně. Pro vylepšení dojmu zafunguje rolák nebo zkrácená délka vlasů, ideálně mikádo. Příjemně působí i kapuce, což je současný trend, už dávno nejsou pouze výsadou svrchní vrstvy oblečení, ale vtipně doplňují třeba i tílka. Také pánské košilové stojáčky nebo límce, těsně uvázané šátky a šály a rozličné obojky krk opticky zkrátí. A lodičkový výstřih - to je prostě výhra.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Krk opticky zkrátíte rolákemFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Krátký krk

Pokud máte kulatý obličej, trochu silnější bradu a kratší krk, působíte zbytečně masivním dojmem. Stačí opticky prodloužit šíji pomocí hlubokého špičatého výstřihu, rozhalenky, košilových límců všitých opět do véčka nebo třeba dlouhých visacích náušnic. I vyčesané vlasy udělají zázraky. Pokud nosíte ráda šály, mějte je omotané volně kolem krku. Dlouhé šňůry korálů a perel vám tyto partie také prodlouží. Jestliže nemáte ráda přílišné zdobení, vaše krční partie zjemní i tenký řetízek.

Ať vás trápí jakákoli disproporce, vždy zůstaňte svá. Drobné nedostatky zkuste potlačit vhodně zvolenými střihy oblečení, ideálními materiály a vzory a třeba i stylovou bižuterií. Nebojte se experimentů!

A nezapomeňte - zítra si můžete přečíst, jak zamaskovat silné paže, ultrarovný chlapecký pas nebo široká či příliš útlá ramena.

Reklama

Související témata:

Načítám