Hlavní obsah

Tipy, které udělají z každé tchyně vaši nejlepší kamarádku!

Foto: Thinkstock

Nemožné se stane realitou a vaše společné chvíle s tchyní příjemným zážitkemFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte při návštěvě tchyně nutkání skočit šipku do mraveniště nebo bazénku se žahavými medúzami? Díky našim tipům se to změní a budete se na společné chvíle těšit!

Článek

Věřili byste tomu, že se mohou vaše vztahy s tchyní upravit tak, že přestanete mít křeče v břiše pokaždé, když se ozve povědomý dusot na schodech nebo na displeji vašeho mobilu naskočí její číslo? Víme, jak z tchyně udělat laskavou a víc než snesitelnou osobu. Neváhali jsme pro vás jít pro radu k proslulým šamanům do deštných pralesů, stejně jako k místním odborníkům.

Lapač jedu

„Často pracuji s nejjedovatějšími hady, takže pobyt vedle tchyně je pro mne výzva, nebezpečností někde mezi kaipanem a kobrou královskou,“ říká třikrát rozvedený Imrich Nebojácný, lovec hadů. Díky soužití s pralesním kmenem Uf-uf se naučil, jak bezpečně odebírat jed i agresivním plazům. Přitom pochytil i návod na výrobu lapače tchyního jedu. „U tohoto kmene je to nutnost, patří to k základnímu vzdělání všech mužů – mají totiž mnohoženství, čili i více tchyní,“ vysvětluje.

Foto: archiv redakce

Lístek kopřivy, lístek bodláku a dva ostny kaktusu ponořte na den do medu. Usušte a rozemelte. Chuť prášku se nejlépe schová v kávě, nasypte ho proto do ní. Efekt lapače je okamžitý a přetrvává asi měsíc. Pokud nezabere, pak devět z deseti šamanů radí emigraci do nejvyšších pater stromů deštného pralesaFoto: archiv redakce

Leštidlo na klepy a pomluvy

„Pomluvy fungují, pokud jsou vypuštěné tajně, jaksi po straně. Proto je lze neutralizovat jedině tím, že je zviditelníte, naleštíte, aby nešly přehlédnout,“ radí Justýna Hromburácová z Ligy nespravedlivě očerněných.

Výzkum placený z dotací EU na zcela nevyužitelné projekty prokázal, že klepy a pomluvy lze nejlépe naleštit přímo v ústní dutině. „Leštidlo vyrobíte z deseti kapek šťávy citronu, půl lžičky cukru, špetičky jedlé sody a tří mletých rezavých mravenců. Do tohoto roztoku namočte zubní kartáček alespoň přes noc, pak ho osušte, stačí si s ním jednou vyčistit zuby a je to,“ vysvětluje Justýna. Výsledky jsou k nepřehlédnutí.

Foto: archiv redakce

Jak tchyni nabídnout kartáček impregnovaný tímto roztokem? Na návštěvě podávejte takové jídlo a pití, aby měla velmi rychle potřebu si jít vyčistit zuby (nebo dostat drobky z protézy). Doporučujeme mák, jahody, ostružinyFoto: archiv redakce

Obal na notýsek

„Už staré kmeny si chtěly naklonit obávané božstvo obětí. Udělejte totéž! Jak jinak obměkčit maminku vašeho partnera než dárkem, který využije 24 hodin denně, 365 dní v roce?“ navrhuje Dominika Klidná-Uvážlivá, majitelka e-shopu Pošlete pohodu, specializující se na dárkově balená antidepresiva. A co má tchyně opravdu každý den v ruce? No jasně – notýsek, do kterého si píše, co jste udělali špatně, čím jste znovu potvrdili její přesvědčení, že se nehodíte do rodiny. Co jí na něj vyrobit hezký obal?

Foto: archiv redakce

Na obal potřebujete barevný papír, a jestli chcete zabodovat, napište na něj vlastní rukou pár motivačních vzkazů, budou gestem vaší úcty a uznání. K obalu připevněte i tužku, aby byla vždy po ruceFoto: archiv redakce

Brousek na ostrý jazyk

„Příčinou sporů s tchyněmi není jejich povaha. Jen si skřípáním zubů během vaší svatby vytvarovaly jazyk do špičky. Špička nedovoluje správně vyslovovat a vše jinak zní. Prohlášení ,Klidně jděte, Venouška pohlídám´ vypadá jako: ,To by se vám líbilo, nacpat mi dítě a jít někam courat´. Nebo ,Bohunko, ty šaty ti moc sluší´, slyšíte jako: ,Neměla by ses tak cpát večer´. Vše může napravit brousek, který jazyku vrátí správný tvar,“ říká Řehoř Řeřicha, logoped a ušní lékař.

Foto: archiv redakce

Nejlepším přírodním brusným materiálem jsou sekané mandle, jejichž působení je nejrychlejší a dají se skvěle použít zcela přirozeně a nenápadně. Například na originální zákusky ke kávěFoto: archiv redakce

Vyzkoušeli jste naše tipy, nebo máte nějaký svůj? Rozhodně nám popište vlastní zkušenosti!

APRÍL!

Reklama

Související témata:

Načítám