Hlavní obsah

Tipy na originální přání: Vyrobte si je podle naší inspirace!

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Reklama

Narozeniny, svátky, svatby i výročí. To jsou příležitosti, kdy se hodí někomu pogratulovat, nebo mu poslat alespoň přání. Ovšem ta stojí 30 až 60 Kč a to není žádná láce. Což takhle si vyrobit vlastní?

Článek

Trocha fantazie, šikovné ruce, barevné papíry, nůžky s lepidlem, sem tam nějaká nálepka, flitříky ve tvaru kvítků, fotka dětí, malé košíčky na muffiny i dekorační nalepovací pásky. To vše budete potřebovat k tomu, abyste vykouzlili osobní přáníčka. A určitě přivolejte na pomoc děti, které vám jistě rády pomohou. Navíc je tvořivě zabavíte a třeba uděláte radost babičkám i tatínkům.

Oznamte to světu

Chcete dát vědět rodině a pár známým, že se chystáte s partnerem vstoupit do svazku manželského? Stačí si zakoupit malé obálky a nálepky ve tvaru srdíček a nalepit je na kousek papíru či čtvrtky. Na vzkaz do obálky už napíšete jen to potřebné.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

K výročí

Přání pro zamilované vyrobíte jednoduše. Stačí vystřihnout 6 růžových srdíček a poskládat je na sebe, aby tvořily po otevření přání 3D efekt. Zbytek vzdušných balonů domalujte třeba fixou a spojte namalovaným provazem s nalepenými barevnými fáborky.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Pro maminku i babičku

S dětmi můžete vybrat nějaké roztomilé fotky a pustit se společně do práce. Vystřihněte jen hlavičky, které budou tvořit základ květin z papírových košíčků na pečení. K těm už jen dolepíte stonky a lístky ze zeleného flísu, popřípadě je klidně domalujete a uděláte radost každé mamince i babičce.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Pro pány

Existuje i verze pro tátu či dědu v podobě košile. Stačí nastřihnout horní okraj přání z obou stran, aby nahoře vznikl asi dvoucentimetrový pruh. Jeho nastřižené okraje přehnete směrem do středu a vznikne vám límeček, který lze ozdobit knoflíky. Pak už jen vystřihněte či poskládejte papírovou kravatu (můžete ji vystřihnout i z kusu látky) a máte hotovou přední stranu. Zadní stranu přání ještě musíte zastřihnout o horní okraj, aby nepřečníval.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Pro štěstí

Jen tak pro radost můžete obdarovat své známé či kamarádku, které chcete popřát třeba hodně štěstí u zkoušek. K této příležitosti se hodí oranžová kartička s hravou hvězdou uprostřed. Jaký tvar ovšem zvolíte, je na vás. Z druhé strany už jen stačí nalepit kapsičku z plastové folie, do níž nasypete flitry či drobné barevné korálky, a poté otvor zalepíte.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

K narozeninám

Přání, které máte do minuty hotové a zvládne ho opravdu každý? Zkuste čarovat s dekoračními páskami, zvanými washi tape. Jsou to barevné nalepovací pásky, které seženete v papírnictví, někdy i v domácích potřebách. Nalepte z nich svíčky či dort a domalujte pár drobností. Výsledek splní účel parádně.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Další nápady na skvělou tvorbu s dětmi najdete také v článcích: Tipy na dárky pro maminky a babičky, nebo Dekorace z balonků.

Reklama

Načítám