Hlavní obsah

Tmavé rty, svěží tváře a retro linky. Natrénujte si podzimní trendy v líčení!

Foto: Eva Malúšová

Návod na jednotlivé looky najdete ve fotogaleriiFoto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nachystejte si rtěnky, linky a tvářenky. U teorie totiž tentokrát nezůstaneme. Podzimní beauty trendy si s námi můžete nejen prohlédnout, ale rovnou i natrénovat. Do kterého líčení se pustíte nejdříve?

Článek

Vaší školitelkou bude vizážistka Linda Chudomelová, která vás líčení naučí pěkně krok po kroku. A předmět studia? Výrazné rty, šťavnaté tváře a retro linky!

Návrat tmavých rtů

Podzimní trendy jsou ovlivněné érou devadesátých let. Nejvíce jdou na odbyt tmavé rtěnky, přičemž na přehlídkách bodovaly různé odstíny od burgundské, švestkové až po tmavou ostružinovou nebo rovnou černou. „Čím tmavší, tím lepší,“ komentuje tento trend vizážistka Linda Chudomelová s tím, že vše samozřejmě záleží na vaší odvaze a chuti experimentovat. „Pokud zvolíte rtěnku s matným finišem, šetřete s pudrem a nechte pleť šťavnatou,“ doporučuje vizážistka.

Foto: Eva Malúšová

Milujete rtěnky? Rozšiřte vaši sbírku alespoň o jednu tmavou!Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. sérum s výtažky z kokosového mléka Coconut Milk Serum, Bodyography, 2. balzám na rty Rosebud Salve, 3. make-up Face & Body, Make Up For Ever, Sephora, 4. tekutá rtěnka Liquid Suede, odstín Cherry Skies, NYX, 5. fixační gel na obočí Ready, Set, Brow!, Benefit, SephoraFoto: archiv firem

Vyzimněné tváře

Líčení založené na načervenalých tvářích můžete nosit od pondělí do pondělí. „S tvářenkou tentokrát nešetřete, i když líčení musí samozřejmě zůstat přirozené. Měly byste vypadat asi tak, jako když se v lednu vracíte z procházky,“ vysvětluje vizážistka Linda.

Použít doporučujeme krémovou tvářenku, která působí svěžejším dojmem než její pudrová kolegyně. Nanést se dá jak štětcem, tak i prsty. Zbytek líčení nechte střídmější, na rty naneste rtěnku nebo rovnou lesk v lehkém přirozeném odstínu.

Foto: Eva Malúšová

Zkuste vyměnit pudrovou tvářenku za krémovou a tentokrát s ní zbytečně nešetřeteFoto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. paletka očních stínů Pressed Colour Palette, Ben Nye, 2. krémová tvářenka Illamasqua, odstín Seduce, 3. rtěnka Inglot, volný systém, odstín 67, 4. čirý lesk na rty Mega Shine Lip Gloss, NYX, 5. transparentní pudr Light Reflecting Setting Powder, NARS, SephoraFoto: archiv firem

Pohrajte si s linkami

Look, při kterém si pořádně zakreslíte, určitě nevidíte poprvé – je silně inspirován šedesátými lety. Základem líčení je silnější linka na horním víčku, která je na konci vedená směrem dolů a dokreslené falešné řasy na spodním víčku. Vzpomínáte na Twiggy?

Vizážistka Linda líčila s gelovými linkami, s nimiž se velmi dobře pracuje, stejně tak ale můžete použít i speciální fix, tekuté linky (to ovšem vyžaduje cvik) nebo klasickou kajalovou tužku. Oči jsou dost výrazné, se zbytkem líčení tím pádem šetřete. Tvářenku volte klidně znovu krémovou, rty nechte decentní.

Foto: Eva Malúšová

Co říkáte na líčení, které měly v šedesátých letech v malíku všechny ženy?Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. gelové linky Inglot, 2. štěteček na gelové oční linky č. 26, Sephora, 3. krémová tvářenka Cremeblend Blush, odstín Posey, MAC, 4. lesk na rty Juicy Shaker, odstín 151 Cherry Symphony, Lancôme, 5. řasenka pro dramatický objem a natočení Outrageous Curl, SephoraFoto: archiv firem

Které líčení se vám líbí nejvíce? Napište nám!

Související témata:
Školení

Načítám