Hlavní obsah

To byl duben: Podivuhodná obloha a konec další české kapely!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Duben – ještě tam budem, praví lidová pranostika. Letos se však nevztahuje tolik k počasí, jako spíše k domácí karanténě. Nouzový stav v českém státě trval (a trvá dál), a tak většina obyvatel zůstala celý měsíc ve vládou doporučené izolaci. Co se mezitím stalo v uspaném světě (nejen) showbyznysu? Máme pro vás souhrn těch nejpestřejších událostí.

Článek

Protože žádné večírky, ani kulturní akce nepřipadají v úvahu, přesunulo se veškeré dění do online prostředí. Na sociálních sítích bylo v dubnu opravdu živo. Celebrity nabádaly k nošení roušek a oznamovaly těhotenství, kapela Eddie Stoilow vyhlásila definitivní konec, lidé se účastnili módních výzev a amatérští fotografové uveřejňovali snímky superúplňku. Kuriózní situace si pro nás připravila i zvířátka.

Zvířecí průzkumníci v lidské říši

Aprílové počasí tentokrát dostálo svému jménu a hned 1. dubna zahalila rozkvetlé stromy sněhová peřina. Povedený žertík ale netrval příliš dlouho, zbytek měsíce se nesl v duchu slunečních dní. O Velikonocích tedy nebyla o výletníky nouze, rodiny s dětmi vyrazily do přírody a divoká zvířata zase do vylidněných měst. Do Londýna se nastěhovali daňci a lišky, Tel Aviv začali obývat šakali a v Kapském Městě si místo chodců vykračovali ulicemi roztomilí tučňáci. Na jak dlouho se čtyřnožci s dvounohými asi prohodí?

Foto: Profimedia.cz

Na daňky můžete v Londýně narazit v tamních parcích, ale díky klidným ulicím se tito krásní paroháči nastěhovali přímo do obydlených čtvrtíFoto: Profimedia.cz

Vesmírná dobrodružství na vlastní oči

Zajímavou podívanou skýtala v dubnu i večerní obloha. Koncem prvního týdne v měsíci se ve své kulaté kráse představil superúplněk, který rozzářil stereotypní noc věčným nespavcům. A ještě než naši planetu mihnul asteroid ve tvaru roušky, prolétl nad Českem „hvězdný vlak“ Elona Muska (48). Miliardář vyslal na oběžnou dráhu desítky družic ze satelitní konstelace Starlink, které vytvořily nádherný světelný pás. Pokud jste fascinující show zmeškali, můžete si dohledat, kdy bude ve vaší oblasti opět viditelná.

Foto: Profimedia.cz

I takhle to vypadalo v Praze za svitu superúplňku. Podařila se vám zachytit také taková výjimečná fotografie? Foto: Profimedia.cz

Vtipné výzvy ve virtuálním světě 

Zpestření v karanténě přinesly i vtipné akce na sociálních sítích. Do polštářové výzvy se zapojily ženy po celém světě. A o co šlo? Zúčastněné „oblékly“ místo šatů polštář, a aby získaly sexy křivky, přepásaly jej v půlce stylovým (ideálně značkovým) páskem. Outfit pak doplnily o elegantní psaníčko i vysoké podpatky, zmáčkly spoušť na fotoaparátu a snímek zveřejnily na Instagramu.

Foto: Profimedia.cz

Vtipné momenty s odpadkovým košem a outfitem od návrháře bavily po dobu karantény celý internet Foto: Profimedia.cz

Další populární akcí se stal takzvaný dresscode k popelnicím. Vyhodit nastřádané odpadky bylo pro mnohé uvězněnce jedinou možností, jak se dostat alespoň na chvíli pryč z obýváku. A taková příležitost úplně vybízela k tomu, vynést kromě smetí ven i velkou večerní. Fotky perfektně upravených dam v luxusních róbách a s igelitovým pytlem plným odpadků v ruce rozhodně pobavily.

Radostné události ze života celebrit 

O šťastné novinky se v těžkých časech podělily i slavné krásky. Těhotenství oznámila herečka Veronika Arichteva (33), která čeká s manželem režisérem Biserem Arichtevem (43) prvního potomka a budoucí maminkou se stane i zpěvačka Markéta Konvičková (25). Otcem miminka je její snoubenec René Kuboš (32). Americká star Katy Perry (35) zas fanouškům odtajnila pohlaví dítěte. S hercem Orlandem Bloomem (43) se těší na holčičku!

Foto: Profimedia.cz

Nový přírůstek do rodiny čeká herečka Veronika Arichteva s manželem BiseremFoto: Profimedia.cz

Smutné zprávy z Čech i zahraničí 

Světová módní branže ani český showbyznys se bohužel v dubnu neobešly bez smutných událostí a nezvratných her osudu. Na komplikace spojené s onemocněním covid19 zemřel 2. dubna ve věku 85 let proslulý italský návrhář Sergio Rossi. Značku, která nese jeho jméno, založil v roce 1951 a za tu dobu si vybudoval pověst ikony. Pro módní svět je to opravdu velká ztráta.

Smutná zpráva zasáhla i fanoušky pražské kapely Eddie Stoilow, která už nebude fungovat v původní sestavě. Odcházejí hned čtyři členové – klávesista David Šmídt, baskytarista Martin Puškař, bubeník Lukáš Kuneš a kytarista Jakub Lenz. Plánovaný podzimní koncert ve Foru Karlín bude zrušen. Co stojí za rozpadem Eddie Stoilow však hudebníci zatím neprozradili.

Foto: Profimedia.cz

Pražská hudební kapela Eddie Stoilow už nebude vystupovat v současném složení Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám