Hlavní obsah

To bylo něco! Zářijové pády, návraty a jedno módní šílenství

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Září bylo plné překvapení, velkých návratů i pádů, nečekaných kolaborací a módních šílenství. Unikl vám comeback legendární ABBY nebo snad nevíte, který český zpěvák se zřítil z pódia? My vám to připomeneme.

Článek

Zajímavých informací přinesl uplynulý měsíc víc než dost. Které kauzy otřásly internetem, jaké novinky rezonovaly světem showbyznysu a proč máme v politice málo žen? Čtěte dál a všechno se dozvíte v rychlé zářijové rekapitulaci.

ABBA je zpět! 

Když si v roce 1983 dala populární švédská čtveřice dočasnou pauzu od hudebního průmyslu, žádný jejich fanoušek zřejmě nečekal, že další nahrávku ABBY uslyší až v roce 2021. Jenže kdo si počká, ten se dočká. Popová kapela přišla s novými singly, oznámila comeback, vydává album a navíc plánuje turné budoucnosti.

Na pódiu uvidíte všechny její členy coby omlazené hologramy, takže si budete připadat, jako byste se opravdu vrátili zpátky v čase. Vstupenky na koncert v londýnské aréně, který vypukne příští rok v květnu, jsou již prodeji, na desku Voyage s deseti hity se můžete ale těšit už letos v listopadu. Dvě nahrávky z alba ABBA posluchačům představila teď v září. Co říkáte na píseň Don't Shut Me Down?

Marek zraněný 

Po hrozivě vypadajícím pádu se na pódium vrátil i Marek Ztracený (36). Nehodu zažil během koncertu v Pardubicích. Zpěvák spadl na hlavu, a protože nechtěl zklamat své příznivce, odehrál zbytek vystoupení i s otřesem mozku. Pobyt v nemocnici se mu však nevyhnul. Lékaři zašili tržné rány, které utrpěl, a místo hotelového pokoje strávil noc pod dohledem zdravotnického personálu. Na sociálních sítích pak fanouškům se smíchem vzkázal, že už bude koncertovat pro jistotu jen v zorbingové kouli. O smysl pro humor umělec tedy rozhodně nepřišel.

Foto: David Kundrát, Martin Hykl, Pavel Machan, Marek Pátek /Czech News Center / CNC , Profimedia.cz

Marek Ztracený na koncert v Pradubicích jen tak nezapomene, v nemocnici si pobyl jednu noc Foto: David Kundrát, Martin Hykl, Pavel Machan, Marek Pátek /Czech News Center / CNC , Profimedia.cz

Královna instagramu v poutech

Horší pád čekal slovenskou infuencerku Zuzanu Strausz Plačkovou (30), která se proslavila účinkováním v reality show Hotel Paradise (2012). Její instagramový účet sleduje téměř 800 tisíc fanoušků, čímž se bezpochyby řadí k nejvlivnějším osobnostem českého a slovenského showbyznysu. I proto byl pořádný šok, když se v médiích začaly šířit informace, že spolu s manželem figuruje v drogové kauze.

Pár skončil při policejní razii spolu s dalšími členy údajné zločinecké skupiny v poutech. Dostane královna sociálních sítích 15 let natvrdo a místo oblečků od luxusních značek jí ve skříňce bude viset vězeňská uniforma, nebo se jedná o pouhé nedorozumění? To se pravděpodobně dozvíme až v následujících dnech.

Foto: Profimedia.cz

Zuzana Plačková čelí vážným obviněním, jak to s ní nakonec dopadne, je zatím nejasné Foto: Profimedia.cz

Fendi a Versace, to je Fendace!

Pojďme se raději přesunout do světa módy. Během milánského fashion weeku mohli diváci na vlastní oči spatřit spolupráci, která tu ještě nebyla. Kreativní ředitelé luxusních značek si totiž prohodili role! Donatella Versace (66) představila kolekci pro Fendi a Kim Jones (48), který stojí za brandem Fendi, uvedl na trh naopak řadu pro Versace. Tento ikonický moment nazvali stylově Fendace a přítomny mu byly takové hvězdy jako Naomi Campbell (51), Kate Moss (47) či Gigi Hadid (26).

Foto: Profimedia.cz

Řekli byste do Naomi Campbell, že už jí bylo padesát? Foto: Profimedia.cz

Nová bondovka a Kate v hlavní roli? 

Pokud bychom ale měli hlasovat, kdo oblékl nejkrásnější šaty měsíce, musela by to vyhrát vévodkyně Kate (39). Zlatou róbu od britské návrhářky Jenny Packham (56) vynesla na londýnskou premiéru nové bondovky Není čas zemřít. Snímek měl do kin dorazit na jaře minulého roku, kvůli celosvětové pandemii k tomu však nedošlo. Dlouho očekávaný film představí Daniela Craiga (53) v roli agenta 007 naposledy a čeští diváci na něj mohou vyrazit do kin od 30. září.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate byla ozdobou večera, na premiéře nechyběl ani princ William (39) a jeho otec princ Charles (72) s manželkou Camillou (74) Foto: Profimedia.cz

Kim v přestrojení  

Všechny módní nadšenkyně měly v září zkrátka pré. Konal se totiž i benefiční ples Met Gala, na který se odjakživa sjíždí celebrity v těch nejulítlejších kostýmech. A protože loni musela být akce kvůli pandemii zrušena, od letošního ročníku si pořadatelé slibovali hodně. Nejdiskutovanější outfit večera patřil Kim Kardashian (40), která se zahalila do černého modelu značky Balenciaga doslova od hlavy až k patě. Vzniklo samozřejmě mnoho vtípků na její účet. Někteří ji přirovnávali k havranovi, jiní zas k mozkomorovi z příběhů o Harry Potterovi.

Foto: Profimedia.cz

Obleček Kim Kardashian bavil internet Foto: Profimedia.cz

V politice chybí ženy

Ale dost bylo srandiček. Blíží se volby, a tak se hodí malinko zvážnět. Věděli jste, že Poslaneckou sněmovnu tvoří v České republice z téměř osmdesáti procent muži? Přitom ženy nabízejí jiný pohled na věc, častěji řeší péči o rodinu i zdraví a orientují se na vzdělávání. Vadí vám pánská převaha? Pojďte to změnit.

Iniciativa Zakroužkuj ženu vyzývá k tomu, abyste na volebním lístku vybrané politické strany jednoduše zakroužkovali číslo před jménem kandidátky (označit můžete až čtyři) a pomohli jim svým hlasem dostat se do sněmovny. „Větší podíl žen ve Sněmovně znamená rozhodování, které lépe zohledňuje potřeby všech,“ dodává mluvčí iniciativy Johanna Nejedlová.

Foto: zakrouzkujzenu.cz

Iniciativa Zakroužkuj ženu vyzývá občany k tomu, aby na volebním lístku nezapomněli zakroužkovat kandidátkyFoto: zakrouzkujzenu.cz

Načítám