Hlavní obsah

Nejodvážnější ženy července: Je tady rekapitulace měsíce!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Než se začnete plně soustředit na druhý prázdninový měsíc, věnujte špetku pozornosti ještě tomu předešlému. Okamžiků, které stojí za připomínku, bylo totiž víc než dost. Které ženy byly nejvíce slyšet a kdo oblékl nejodvážnější kostým v Cannes?

Článek

Každá z nich se pohybuje v jiném prostředí, přesto mají něco společného. Co spojuje modelku, pilotku, herečku a tenistku? Kurážná povaha. Pojďte se s námi podívat, jak se projevila u Belly Hadid, Markéty Vondroušové i seriálové Diany.

Emma Corrin (25) 

Do povědomí veřejnosti se dostala díky historickému seriálu Koruna (2016–2022), kde si střihla roli lady Di (†36). Jenže ve skutečnosti má do dívky čekající na prince hodně daleko. Nedávno oznámila fanouškům, že se necítí ani jako žena, ani jako muž. Pořídila si svůj první stahovací pás na prsa, který navodí dojem plochého hrudníku, sebrala odvahu a prohlásila se za bezpohlavního jedince. Nebinární osobou se nedávno prohlásili také hudebníci Demi Lovato (28) nebo Sam Smith (29).

Foto: Profimedia.cz

Emma Corrin letos v březnu obdržela Zlatý globus za roli lady Diany v seriálu KorunaFoto: Profimedia.cz

Mary „Wally“ Funk (82) 

Ve vzduchu se pohybuje snad ještě přirozeněji než po zemi. Ostatně láska k létání jí doprovázela odmalička. Na vysoké škole už v rukou držela ty nejvyšší letecká ocenění, přestože ženám byla profese pilotky odepírána. V roce 1961 se Wally Funk stala dokonce nejmladší členkou projektu Mercury 13, jehož cílem bylo vyslat do kosmu 13 dam. Astronautky ale podporu v americké společnosti nenašly, a tak se celý plán nakonec odpískal. Vesmíru se Wally Funk dotkla až letos 20. července. Spolu s miliardářem Jeffem Bezosem (57) prolétla v raketě New Shepard zemskou atmosférou a užila si pár minut ve vesmíru coby nejstarší žena v historii.

Foto: Profimedia.cz

Mary Funk má pro strach uděláno. Dvacátého července se oficiálně stala nejstarší ženou, která kdy byla ve vesmíru. Po přistání zdobil její obličej úsměv od ucha k uchu Foto: Profimedia.cz

Kathy Jacobs (57) 

Že věk je jenom číslo dokazuje i sedmapadesátiletá modelka Kathy Jacobs, která si v červenci odnesla rovněž jedno prvenství. Je totiž nejstarší kráskou, která se ocitla na obálce plavkového vydání magazínu Sport Illustrated. Postavit se před objektiv v bikinách vyžaduje kuráž bez ohledu na datum narození, ale při pohledu na výsledné fotografie Kathy musíte uznat, že to zvládla bravurně. Její postavičku by jí mohly závidět i mnohem mladší kolegyně z branže.

Foto: Profimedia.cz

Figura Kathy Jacobs není zadarmo. Aby se udržela v kondici, pravidelně cvičí a snaží se zdravě stravovatFoto: Profimedia.cz

Bella Hadid (24) 

Kvůli pandemii se filmový festival v Cannes konal o dva měsíce později než obvykle. O přehlídku večerních rób jsme tedy naštěstí nepřišli. Jednu z nejodvážnějších oblékla modelka Bella Hadid. Černé šaty s hlubokým výstřihem nezakrývaly její ňadra ani částečně. To už měl za úkol zlatý náhrdelník ve tvaru plic. Aby se během akce vyhnula nepříjemnému faux pas, nezapomněla na speciální nálepky, které diskrétně schovaly bradavky.

Foto: Profimedia.cz

Bella Hadid a šaty z módního domu Schiaparelli Foto: Profimedia.cz

Markéta Vondroušová (22)

Červenec se nesl také v duchu olympijských her. Při záhajení v Tokiu se sportovci ocitli pod drobnohledem módních kritiků, kteří hodnotili nástupové kolekce každé země. Čeští účastníci sklidili v zahraničí nečekaný úspěch. Mezi naše reprezentatky, které stojí za zmínku stojí bezpochyby tenistka Markéta Vondroušová. K favoritům soutěže totiž vůbec nepatřila, někteří fanoušci její nominaci na olympiádu velmi těžce nesli.

Necitlivé komentáře tenistku mrzely, dokázala se nad nad ně ale povznést a v turnaji jednotlivkyň předvedla doslova spanilou jízdu. Z černé ovce se během chvíle proměnila v miláčka národa. Sobotní zápas se Švýcarkou Belindou Bencic (24) držel diváky v napětí celé 2 hodiny a 28 minut a více vyrovnaný už snad být ani nemohl. Ačkoliv Markéta Vondroušová soupeřce po velkém boji podlehla, stříbrná medaile, kterou si z olympiády odnáší, je vlastně fajn náplastí.

Foto: Profimedia.cz

Markéta Vondroušová byla pro mnohé nečekaným překvapením celé olympiádyFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám