Hlavní obsah

Ze srpna: Vítězné medaile, nešťastné šaty a Johnny Depp

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nejen podle kalendáře, ale i podle meteorologických předpovědí už parným letním dnům zřejmě odzvonilo. Ještě než se vydáte vstříc podzimní sezoně, vraťte se s námi k nejzajímavějším srpnovým momentům z olympiády, Hollywoodu i červeného koberce.

Článek

Film. To je slovo, které dokonale vystihuje atmosféru druhého měsíce prázdnin. Ostatně mnoho premiér se odehrálo na plátnech ještě před zahájením karlovarského festivalu. Ale kinematografie nebyla jediným tématem, o němž se psalo. Unikly vám nové páry českého showbyznysu? Zajímá vás, jaké šaty vzbudily rozruch v módním světě? Pak čtěte dál.

Zlaté Česko

Nebyla to ale pouze plátna v kinosálech, na která diváci upírali zrak. Se zatajeným dechem sledovali obrazovky i ve vlastním obýváku. Vždyť v Tokiu vrcholila letní olympiáda a česká výprava sbírala jeden úspěch za druhým. Ze země vycházejícího slunce přivezla hned 11 medailí a vidět jejich držitele přímo v akci přimělo k fandění možná i ty, kterým sport jindy nic neříká.

Zlato si odnesli judista Lukáš Krpálek (30), vodní slalomář Jiří Prskavec (28) a neuniklo ani tenisovým jedničkám Barboře Krejčíkové (25) a Kateřině Siniakové (25). Obrovské gratulace patří však nejen jim, ale i ostatním medailistům a všem zúčastněným. Jako třeba šestašedesátileté australské jezdkyni jménem Mary Hanna, která byla nejstarší závodnicí letošních her v Tokiu.

Foto: Pavel Mazáč / CNC, Profimedia.cz

Čeští sportovci si z Tokia odvezli neuvěřitelných jedenáct medailí. Zlaté ocenění získaly i tenistky Kateřina Siniaková (vlevo) a Barbora Krejčíková Foto: Pavel Mazáč / CNC, Profimedia.cz

Novinky české kinematografie 

Patříte–li mezi milovníky českých filmů, zažili jste v srpnu opravdové žně. V kinech odstartovalo promítání dokumentu Jan Werich: Když už člověk jednou je.... Za zmínku stojí premiéry komedií Deníček moderního fotra a Večírek v Praze, z dokumtů to byl také třeba film o kapele Chinaski Každej ví kulový. A to všechno ještě předtím, než proslulé lázeňské město přivítalo prvního hosta.

Mezi nejúspěšnější novinky se bezpochyby řadí snímek o vytrvalostním běžci Zátopek, který režisér David Ondříček (52) představil právě na 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

A teprve před pár dny měla v Bratislavě slavnostní premiéru také komedie se zvláštním názvem Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Vznikla na základě stejnojmenné knižní předlohy od spisovatele Patrika Hartla (44).

Foto: Profimedia.cz

Nových českých filmů se vyrojilo hned několik. Jedním z nich je komedie Deníček moderního fotra, která vychází z bestselleru spisovatele Dominika Landsmana (35). Hlavních rolí ve zfilmované verzi se ujal herec Jiří Mádl (34) s kolegyní Terezou Ramba (32)Foto: Profimedia.cz

Módní přešlapy

V Karlových Varech se dvacátého srpna začala sjíždět česká smetánka. Filmový festival si nenechaly ujít významné osobnosti kinematografického průmyslu, slavné tváře ani tisíce návštěvníků.

Vysoká koncentrace celebrit samozřejmě nahrávala nejrůznějším klepům či spekulacím a jak už to bývá, neobešla se ani bez nějakého toho faux pasŠaty Jitky Čvančarové (43) živily bulvární média několik dní. Ačkoliv modrá róba opravdu nešla přehlédnout, viděli jsme už tisíckrát horší volbu. Ostatně byly to spíš květinové šaty Matěje Rupperta (43), které nás doslova nutily odvracet zrak.

Foto: Martin Hykl / CNC , Profimedia.cz

Šaty herečky Jitky Čvančarové nenechaly nikoho chladným a mluvilo se o nich snad ještě více než o filmech. To samé platí i modelu zpěváka Matěje Rupperta, který si vzal na jeviště. Spodní prádlo chvílemi ukazovalo víc, než by bylo zdrávoFoto: Martin Hykl / CNC , Profimedia.cz

Vítej, Hollywoode! 

Do Karlových Varů zavítaly ovšem i hvězdy obřích rozměrů. Pozvání od festivalového prezidenta Jiřího Bartošky (74) přijal Michael Caine (80), Ethan Hawke (50) a Johnny Depp (58), který byl prakticky neustále v obležení fanoušků. Návštěvníky příjemně překvapil. Hollywoodský sympaťák si s nimi ochotně fotil selfíčka a podpisy rozdával na všechny strany. Dochvilnost ale nebyla jeho silnou stránkou, a tak jsme přišli o rozhovor, který s ním měl dělat Marek Eben (63).

Foto: Profimedia.cz

Hvězdou filmového festivalu byl bezpochyby Johnny Depp, hosty překvapil sympatickým vystupovánímFoto: Profimedia.cz

Láska jako trám 

O pořádné překvapení se ale postaraly slavné tváře z tuzemska. V srpnu se totiž veřejnosti představily hned čtyři čerstvě zamilované páry. Své city už pod pokličkou neudrželi moderátor Petr Vojnar (45) s Lucií Vondráčkovou (41), novinář Jan Tuna (48) s Nelou Boudovou (53), Jakub Prachař (38) s herečkou Sarou Sandevou (24) a svůj vztah potvrdila i tenistka Petra Kvitová (31) s koučem Jiřím Vaňkem (43). A aby toho nebylo málo, tak režisér David Ondříček (52) s Marthou Issovou (40), která si pod jeho vedením zahrála Danu Zátopkovou, konečně prozradili, že se vzali. Tak snad to všem hrdličkám vydrží co nejdéle!

Foto: Profimedia.cz

Mezi nové páry českého showbyznysu patří herečka Nela Boudová a novinář Jan Tuna. Ruku v ruce spolu vyrazili na premiéru filmu VečírekFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám