Hlavní obsah

To je moje žiletka!

Foto: Shutterstock

Tu žiletku vždycky najde!Foto: Shutterstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěžní příspěvek Hledá se žena č.6! Asi bych se měla ze všeho nejdříve představit.Jmenuji se Gabriela -a jak s oblibou říkám,je mi a stále mi bude - 35let. Je to takový pěkný zlomový věk,mládí sice v tahu,ale ke stáří přece jen dost daleko.Záleží na úhlu pohledu.Co je neodiskutovatelné a veskrze pozitivní,že v 35letech si už člověk,potažmo žena :-) může říci-něco už jsem v životě zažila,často padla na ústa,občas jsem i zvítězila,mám přehled ,nadhled a nemusím mít nad sebou..rodičovský dohled.

Článek

Takže jak sami vidíte,troufám si o sobě tvrdit,že mám určitou kvalifikaci,danou mi prožitými lety a životními peripetiemi k tomu,abych se vyjadřovala k tematu.ŽENY VERSUS MUŽI.

Dnes jsem vstala velmi brzy.Na můj vkus a na to,že je sobota přímo -vražedně brzy.Přemlouvala jsem se dobrých 10minut a proklínala se,že jsem nestihla včera,co musím..MUSÍM udělat teď.V postýlce je krásně teplo,vedle mne oddechuje můj miláček a já mu v tu chvíli neskutečně závidím.Závidím mu,že je muž a že NEMUSÍ!

Abych vysvětlila,proč se hrabu z postele v sobotním podzimním nevlídném ránu z postele už v 6ráno-dnes k nám přijde na návštěvu miláčkův kamarád s partnerkou.A já-nestíhám.

Uvařím si první ranní kávu,abych se rychle a bezbolestně probrala a přemýšlím,jaký jsem si to na sebe upletla bič.

Chtít a ze všech sil se snažit bý pro svého přítele dokonalá -to jednoho,nebo spíš jednu-pěkně vyčerpá.

Včera jsem až do půlnoci drhla a smýčila celý byt,navařila kotel segedínského guláše(partnerův oblíbený),na páře uvařila 4 šišky DOMÁCÍCH houskových knedlíků(a přitom si spálila ruku,jak jsem neopatrně lovila knedlík z utěrky),napekla 6válků závinu(prý oblíbený moučník očekávaného kamaráda) dala nachladit sekt,pivo a domácí hruškovici -prý na povzbuzení chuti.

Popíjím kávu a koukám se na své ruce,čekající na manikúru a pohledem zavadím o tři veky,které také čekají..až se z nich stanou nazdobené chlebíčky-jen se na ně bude srdce smát-jak se včera poeticky vyjádřil můj dnes stále ještě spící přítel.

Přítel?!Ne !!Už bych se začala litovat a dostala se do varu.Ne,jak jsem si slíbila,nebudu ho budit,nechám ho vyspat-je to jeho den,jak moc se na to setkání těší...

Tak-musím se vrhnout na to,kvůli čemu jsem v tuhle nekřesťanskou hodinu vstala.Vždyť dokonalost je dokonalost a dá sakra práci se jí alespoň přiblížit.

Opláchnu se,vyčistím si zuby,namasíruji rty zubním kartáčkem -doporučují kosmetičky pro odstranění šupinek odumřelé kůže a pro dobrý základ pod rtěnku,nanesu stahující pleťovou masku-vynechat oblast rtů a očí-doprčic..už ji mám v oku.Ručníkem zachráním co se dá..a běžím připravit tác na chlebíčky,uklidit nádobí z myčky,a vyžehlit miláčkovi jeho oblíbenou hedvábnou košili.

Zatracené hedvábí!Mačká se to jak blázen,tu hroznou košili(dala mu ji jeho bývalá-asi z pomsty) jsem žehlila rovných 15minut!

Běžím si sloupnout a omýt masku,lezu do sprchy,krucinál-to je v té koupelně dnes zima -sahám na topení-ne netopí..a ten zvrhlík ..si stále ještě sladce spí!

Horká sprcha mi zvedne náladu.To je zařízení,to je blaho-kdyby mne nestašil účet za vodu ,jsem schopná být tam i hodinu.Tenhle vynález-za tím musela stát určitě žena.Neznám nic krásnějšího,než když v klidu,nikým a ničím nerušená nechávám po sebě téct lity horké vody,splachující pěnu z mandarinkového gelu,šampon pro lesk a objem vašich vlasů a kondicioner pro snadné rozčesávání.

Patřičně rozehřátá vytáhnu z tajné skrýše za umyvadlem žiletku-doprkýnka-on už ji zase NAŠEL a POUŽIL!

A to je moje poslední.Se sebezapřením se přeci jen oholím,spěchám ,dvakrát se říznu do podpaží..to zas bude pěkně pálit až se natřu antiperspirantem a rozmrzelá vylezu ze sprchy.

HLUČNĚ se suším,foukám si vlasy,hřeben mi jako náhodou vypadne z ruky,jdu do ložnice a tam se za plného osvětlení líčím,dělám si manikuru a jako poslední pokus stříknu na sebe víc než by bylo nutné toho drahého francouzké¨ho parfemu.

NIC!NIC!Ten bídák se otočil na druhý bok a klidně si spí dál!

Kašlu na nějakou návštěvu,kašlu na chlebíčky,kašlu na vaření rychlého oběda jen pro nás dva,kašlu na všechno-moje návštěva to není...a když se milostpán nemíní angažovat..?!

Po chvilce trucování jdu okouknout stav mého šatníku a vybrat si něco na sebe.Něco elegantního,zároveň pohodlného,něco co se dá vydávat za běžný "domácí" oděv,ale aby to bylo sexy,podtrhlo to moji osobnost,hodilo se to k dané příležitosti..a hlavně aby to bylo stááášně sexy a hezčí než oblečení kamarádovy přítelkyně.

Je to marné-NEMÁM NIC NA SEBE!

Vtom vylézá z ložnice ten padouch .Škrábe se v chlupech na hrudníku(co takhle depilace holomku,co?!to bys řval bolestí),zívá a řve u toho jak raněný šakal,na tváři dvoudenní strniště a se slovy:"Co tu zase po ránu vyvádíš?!!se jde do kuchyně shánět po něčem dobrém k snídani.

"Nemám co na sebe"křičím"A to je tvoje vina,nic mi nekoupíš,pozveš si kamarády a já tu budu za tu chudinku ubohou!"

"Ty moje chudinko-ubohá"a co..tohle,a tamto a onohle-:"NE,NE,NE"Nic se nehodí."To ty,ty máš hedvábnou košili,vrchol elegance a luxusu a jak je nažehlená..ale já??!Co mám já??!!!

Nakonec si obléknu červené šaty,koupila jsem je koncem léta ve výprodeji a nějak..jsem na ně zapomněla.

"No vidíš,že máš co na sebe..mimochodem.ty jsem na tobě ještě neviděl""To už sis zase něco nového koupila?!Víš,že jsme říkali,že budeme šetřit na dovolenou.!!

"Ty šaty mám už bůhvíjakdlouho(no vlastně tak moc nelžu)..to je vidět,jak si mne všímáš,ty už jsem měla v létě na té párty na parníku.

Vzhledem k to mu v jakéh stavu jsem ho z té párty tenkrát přivedla domů,je šance na spolknutí výmluvy velká!

S "Hmm to si nepamatuju!!odejde do kuchně vypít si kafe a definitivně se probrat.

Příprava na večírek mu zabere 15minut-a to včetně čištění zubů,holení,oblékání.

Pak mi někdo tvrdťe,že je život spravedlivý-tomu darebákovi to totiž neskutečně sluší!

Související témata:

Načítám