Hlavní obsah

Tohle jsou džíny pro letošní léto!

Foto: bershka

Znáte někoho, kdo nevlastní ani jedny džíny?Foto: bershka

Reklama

Dobře je znáte, všechny je máte a všechny je milujete – džíny. Proč si je kupujete stále dokola a proč se vám nikdy neomrzí? Proč jsou oblíbené lidmi napříč celým světem a proč ty své nej nosíte do roztrhání? Na to vám odpovědět neumíme. Můžeme vám ale ukázat ty nejkrásnější kousky, na které tuto sezonu v obchodech natrefíte!

Článek

Džíny jsou naprostou klasikou a téměř povinnou součástí každého šatníku. Jakožto pracovní kalhoty oblíbené americkými zlatokopy a kovboji ušly ke své dnešní podobě opravdu dlouhou cestu. Z původně obyčejné hrubé látky se nyní šijí modely za desetitisíce a objevují se v šatnících i těch nejbohatších lidí. Džíny jsou specifickým kouskem oblečení, jehož obliba nezná hranic – nejsou určeny jen pro pár vyvolených – dovolit si je a nosit je totiž může téměř každý – ať je bohatý či chudý, tenký či široký, starý či mladý, takový či makový!

Že už byste nějaké nové taky potřebovaly? Předtím, než vyrazíte do obchodů, si přečtěte náš článek – třeba v něm najdete svůj vysněný model nebo se necháte naším výběrem alespoň inspirovat. V každém případě s námi vyrazte do fascinujícího džínového světa, provedeme vás! Milujete džínovinu jako takovou? Nenechte si ujít článek Zkoukněte módní hrátky s džínovými košilemi.

Úzké „slimky“ pro dlouhé nohy

Úzké džíny – některé ženy je zbožňují, některé v debatě o nich nejdou daleko pro hanlivá slova. Před několika lety se tak nějak objevily a ne a ne zmizet. Tento střih je ale bohužel poněkud omezující – pokud totiž máte široké boky, stehna či třeba lýtka, na „slimky“ rovnou zapomeňte – ještě by inkriminovanou část krutě zvýraznily. Pokud se vám líbí a máte na ně postavu, určitě už je doma máte, a pokud ne... tak okamžitě vstaňte a pro nějaké si zaběhněte... my počkáme... tak… no konečně!

Můžete je nosit opravdu kamkoli a kombinovat je do sytosti s volnými tričky, upnutými topy, blůzkami, saky a tunikami, prostě se vším, co vás napadne. Vedle klasických bokovek se poohlédněte i po nějakých s vysokým pasem (ty ale ještě navíc zvýrazňují bříško, tak pozor) – vypadají opravdu skvěle s volným tričkem či blůzkou a s kotníčkovými botami na podpatku.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1015 Kč, Topshop 1160 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 599 Kč, Bershka 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 990 Kč, Mango 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 739 Kč, Asos 1450 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 799 Kč, Topshop 1160 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 750 Kč, Asos 1102 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Gap 1330 Kč, Pull and Bear 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 999 Kč, H&M 599 KčFoto: archiv firem

Z jeho skříně

Chcete-li vytvořit uvolněný šik look, určitě sáhněte po modelu džínů zvaném boyfriend – to proto, že vypadají, jako byste je tajně ukradly ze skříně svému příteli. Volný střih, nižší sed a ošoupaný vzhled nebo ohrnuté okraje z vás v okamžiku udělají stylové volnomyšlenkářky, které na svůj vzhled zas až tak nedají, dokonalá upravenost jim nic moc neříká a nehysterčí, když si zlomí nehet. To, že v nich budete vypadat prostě skvěle a pohodově, bude jen jakoby náhodou, a to je docela lákavá vidina, nebo ne?

K oné nedbalé dokonalosti jim stačí tričko s potiskem případně vestička na zapínání v pánském stylu či kšandy a pánské polobotky. Chcete-li vytvořit kontrast, obujte vysoké podpatky a ultrajemný top!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Pull&Bear 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: vše Asos 1102 Kč, 1015 KčFoto: archiv firem

Volné či rozšířené?

Pro milovnice volných střihů tu máme hned několik exemplářů, které uspokojí jejich touhu po pohodlí, aniž by se musely vzdát stylového a nadčasového vzhledu. Některé z nich jsou velmi podobné boyfriend střihu, jiné působí trošku sportovním dojmem. Nenechte se svazovat škatulkami a kupte si takové, které splňují všechny vaše požadavky – při současné nabídce by to nemusel být zas až takový problém!

Pro ty, jež zásadně odmítají džíny cigaretového střihu, jsou tu staré dobré boot cut, které jsou dole mírně rozšířené, a dělají tak hezčí postavu ženám s širšími boky. Našli jsme několik kousků, které si zamilujete!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 999 Kč, Topshop 1305 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Gap 1140 Kč, Pull&Bear 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 899 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1102 Kč, Gap 1330 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

NNa foto (zleva): Lindex 999 Kč, Bershka 999 KčFoto: archiv firem

Šortky – pohodlné, stylové, nenahraditelné…

Stejně jako klasické džíny se dostaly do vašich srdcí i džínové šortky – dokážete si snad představit, že byste bez nich strávily byť jen jedno léto? Jsou nejen neuvěřitelně pohodlné, ale ve spojení se správným střihem dělají i hezký zadek, snad nikdy nevyjdou z módy a dají se lehce kombinovat!

Bohémský look vytvoříte s květinovou tunikou a „converskami“ či sandálky, uměřený model zase s bílou košilí nebo průhlednou halenkou zastrčenou dovnitř a balerínkami nebo kotníčkovými botami. Stejně skvěle se s nimi můžete vyřádit i při připravování se na večerní party – pro opravdu horké letní noci se hodí top bez ramínek nebo bolerko a boty na klínku. Ať už si pořídíte šortky jednoduché nebo zdobené cvočky, mašlemi či krajkami, v každém případě je využijete po mnoho sezon!

Chcete-li oslnit, nesmíte doma zapomenout boty na podpatku – nemusíme vám říkat, jak krásně vaše nohy prodlouží! Ještě delší budete mít nožky v šortkách s vysokým pasem – ty si ovšem mohou dovolit jen štíhlé ženy, tak na to myslete. Nemáte-li chuť se odhalovat v mini šortkách, nezoufejte a jděte do těch v délce nad kolena! Máte rády šortky všech druhů? Pak se mrkněte na naše stylingy v článku Předveďte nohy ve stylových kraťasech!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 500 Kč, Asos 812 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 599 Kč, Ann Christine 619 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 986 Kč, Bershka 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 619 Kč, Mango 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 699 Kč, Topshop 986 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 500 Kč, Pull&Bear 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 669 Kč, Ann Christine 859 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 699 Kč, Asos 725 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 699 Kč, Ann Christine 619 KčFoto: archiv firem

Našly jste si tu kousek, který by slušel zrovna vám? A jaké džíny jsou ty vaše oblíbené?

Reklama

Načítám