Hlavní obsah

Tohle musíte vidět! Nejvtipnější mazlíčci z internetu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Sociální sítě vládnou lidskému světu, ale nevyhýbají se ani tomu zvířecímu. Na online platformách mají čtyřnozí mazlíčci vlastní profily i stovky tisíc fanoušků. Seznamte se s věčně naštvanou kočkou, vietnamským selátkem nebo pejsem, který je mistrem v balancování.

Článek

Tito čtyřnozí krasavci jsou známější než kdejaké celebrity. Jejich vzhled přitahuje pozornost médií a v říši fauny platí za opravdové hvězdy. Však posuďte sami.

Věčně naštvaná kočka 

Tardar Sauce se narodila 4. 4. 2012 ve státě Arizona, a přestože vám její původní jméno zřejmě nic neříká, podle fotky jste jistě uhodli, že jde o slavnou Grumpy Cat (Mrzutá kočka). Naštvaný výraz, kterým byla proslulá, způsobovala vysunutá čelist a vrozená porucha růstu. Virální senzací se stala v září roku 2012 poté, co bratr majitelky Tabathy Bundensen (34) umístil fotku naštvaného mazlíčka na sociální síť Reddit.

Protože uživatelé nevěřili, že je skutečná, natočila rodina Grumpy na video, které obletělo svět rychlostí světla. Po internetu začaly kolovat obrázky s nabručenou kočkou doprovázené vtipnými slogany typu „jednou jsem zažila srandu, bylo to příšerný“. Grumpy byla tváří značky Friskies, „napsala“ knihu, zahrála si ve filmu a její podobizny se objevily v módních kolekcích i doplňcích do interiéru. Bohužel letos prodělala infekci močových cest a 14. 5. odešla za duhový most.

Foto: Profimedia.cz

Jméno Tardar Sauce vymyslela kočičce dcera majitelky. Jde o zkomoleninu anglického výrazu pro tatarskou omáčku (tartar sauce). Na facebookové stránce má zvíře dodnes asi 8,5 milionů fanouškůFoto: Profimedia.cz

Pes, který má balanc

Přes sedmdesát milionů zhlédnutí posbíraly na sociálních sítích videa pětiletého jezevčíka Harleye, kterému nikdo neřekne jinak než Harslo. Do svých dvou let se nenaučil téměř žádný trik, ale pak v něm najednou majitel Paul Lavery (30) objevil skrytý talent. Položil mu na hlavu hračku, a světě div se – nespadla. Dnes je Harslo mistrem v balancování.

Poradí si se třemi donuty najednou, nápojem v kelímku i skleničce, hamburgerem nebo třeba půlkou avokáda. Jeho schopností Paul využil, když se rozhodl požádat svou partnerku Jennifer Scott (29) o ruku. Zásnubní prsten nesl pejsek na své roztomilé hlavičce a tomu rozhodně nešlo odolat. Jennifer jezevčíka zvěčňuje s ručně vyráběnými motýlky, které jsou určené k prodeji.

Foto: Profimedia.cz

Jezevčík Harslo pochází z Belfastu ze Severního Irska a nad jeho kouzly s rovnováhou kroutí hlavou i zkušení jogíni Foto: Profimedia.cz

Kočičí sólista

Juno je kříženec plemene himalájské kočky. Má šedou chundelatou srst, svítivě žluté oči a permanentně zapšklý výraz. Někomu připomíná zrozence samotného pekla, jiní jej nazývají novým nástupcem Grumpy Cat. A přestože vypadá jako strašidelný rozzuřený děda, šestiletý kocour je ve skutečnosti milující a oddaný mazlíček.

Když majitelka Dominique Teta (21) z New Jersey viděla, jaké reakce vzbuzuje jeho vzhled u ostatních, rozhodla se založit mu profil na sociální síti. K dnešnímu dni má na Instagramu přes 180 tisíc fanoušků.

Vtipná historka se váže i k jeho příchodu na svět. Juno nemá žádné sourozence, ve vrhu byl úplně sám, což je u koček velmi neobvyklé. Sólistou je stále. Rád si hraje v noci, v kuchyni, kterou nikdo neokupuje.

Foto: Profimedia.cz

Že by byl šestiletý Juno novým nástupcem Grumpy Cat (†7)? Foto: Profimedia.cz

Oživlý plyšový medvídek 

Velká kukadla, kudrnatá srst a kulatý čumáček činí z Olivera jednoho z neroztomilejších psů planety. Devítiměsíční štěně je křížencem plemene malého německého špice a pudla toye. Protože je spojení těchto dvou ras už celkem rozšířené, můžete jej vyhledat pod výrazem spitzpoo.

Majitelé Olivera Steffen Finstad (23) a Sofie Lund (23) se do svého čtyřnohého mazlíčka zamilovali na první pohled, ačkoliv původně pátrali po společníkovi neoficiální rasy cockapoo (křízenec pudla a kokršpaněla). Olivera si lidé často pletou s plyšovým medvídkem, na Instagramu platí za psí hvězdu, sleduje ho před devadesát tisíc fanoušků!

Foto: Profimedia.cz

Devítiměsíční Oliver je roztomilost samaFoto: Profimedia.cz

Kočka gentleman  

Osmiletou kočku Charlie majitelka pojmenovala po legendárním Charlie Chaplinovi (†88). Ve čtyřech měsících se jí totiž pod čumáčkem vytvořil malý černý knírek. Jak ale rostla, knírek se zvětšoval a fanoušci ji začali připodobňovat spíše k zpěvákovi Freddie Mercurymu (†41) či herci Tomu Selleckovi (74).

Na internetu se zvíře se vzhledem gentlemana stalo senzací. Charlie se spolu se sourozenci narodila toulavé kočce. Celé rodinky si všimla sekretářka z Alabamy, ale přes všechny její snahy se jen Charlie dala ochočit. Ostatní kočky zůstaly divoké, nicméně vede se jim prý dobře.

Foto: Profimedia.cz

Charlie je postelový povaleč, ráda usíná hned vedle paničky Foto: Profimedia.cz

Vysněné miniprasátko  

Už jako malý kluk si spisovatel Will Glass přál za domácího mazlíčka malé prasátko. Protože o podobném nápadu nechtěla jeho máma ani slyšet, splnil si svůj dětský sen až v dospělosti (samozřejmě poté, co přesvědčil manželku Ashley).

Jakmile si nového kamaráda přivezl manželský pár z New Orleans domů a zveřejnil na sociálních sítích fotky nového člena rodiny, zamiloval si vietnamské selátko takřka celý svět. Letos 13. října oslavil Hank třetí narozeniny a na svém instagramovém účtu má přes 400 000 fanoušků.

Foto: Profimedia.cz

Prasátko Hank je dnes už trochu větší, ale na kráse mu to rozhodně neubraloFoto: Profimedia.cz

Donaha!

I Sandra Filippi (46) se do svého mazlíčka zamilovala na první pohled. Kocoura objevila na internetu a okamžitě věděla, že patří k sobě. Xherdan se narodil 18. června roku 2013 a kromě Sandry bydlí ještě s dalšími dvěma kočičkami.

Všechny jsou čistokrevné rasy bezsrstého plemene sphynx. Xherdanův vzhled je však unikátní. Extrémně svraštělá i povislá kůže, díky které působí poněkud zle, přitahuje pozornost. Čtyřnohého „krasavce“ sleduje na Instagramu přes dvacet tisíc fanoušků a píší o něm zahraniční média. Nejdůležitější je ale fakt, že má milující domov i rodinu.

Foto: Profimedia.cz

Kocour plemene sphynx je tak ošklivý, až je vlastně krásnýFoto: Profimedia.cz

Perfektní obočí 

Malá Frida patřila k toulavým psům. Když ji dobrovolníci odchytli z ulic ruského Bratsku a dovezli do útulku, zaměstnanci si mysleli, že se zvíře stalo krutým terčem vtipálků. Nikdo totiž nečekal, že by sněhobílá kráska měla černé obočí od přírody. Během koupele se jej fence snažili smýt. Bezúspěšně.

Jakmile útulek umístil fotografii Fridy, která získala své jméno po slavné mexické malířce Fridě Kahlo (†47), známé pro své výrazné obočí, o adopci štěněte se strhnul obrovský zájem. Její panička je dnes dle svých vlastních slov nejšťastnější ženou na světě. S novým domovem dostala Frida zároveň i nové jméno – Betty.

Foto: Profimedia.cz

Fenka s obočím má dnes šťastný domovFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám