Hlavní obsah

TOP 5 nejvražednějších koktejlů!

Foto: Thinkstock

Koktejly báječně chutnají i vypadají, jsou ale zrádnéFoto: Thinkstock

Reklama

Silvestr je tady! A s ním bujaré oslavy a samozřejmě alkohol. A my holky máme slabost pro koktejly. Bývají slaďoučké, krásně načančané, chutnají jako limonáda, ale umí být také pořádně zrádné! A protože nám jde o blaho vás, našich čtenářek, pro jistotu vám představíme pět „limonádiček“, které by mohly nést přezdívku „rychlá smrt“. Tak pozor na ně, dámy!

Článek

Koktejly, to je kapitola sama o sobě. Chutnají skvěle a daly by se pít po litrech. Po bujarém tanci zaženou žízeň, aniž byste si uvědomily, že místo limonády ji hasíte mixem několika druhů alkoholu a trochou džusu. Podívejte se na pět nejvražednějších! Vypadají sice skvěle, ale při jejich konzumaci pro vás večer může velmi rychle skončit!

1. Zombie

Tak tenhle long drink má skutečně výstižné jméno. Pokud si tento mix kořeněného rumu, světlého rumu, tmavého rumu a apricot brandy doplněného citronovou šťávou, trochou grenadiny, pomerančového džusu a džusu z exotického ovoce objednáte, ráno v zrcadle pravděpodobně jednu zombie spatříte. S každým koktejlem do sebe totiž dostanete víc jak dva standardní panáky alkoholu čtyř druhů!

2. Long Island Ice Tea

Přestože název tohoto koktejlu zní mnohem mírněji než Zombie, v mnohém si s prvně jmenovaným nezadá. Je to kombinace vodky, ginu, bílého rumu, tequilly a triple sectu zalitá citronovou šťávou, colou a cukrovým sirupem. Alkoholu je tam 7,5 centilitru!

3. Moscow Mule

Už podle jména se dá odhadnout, na jakém druhu alkoholu bude tento drink založen. Ano, je to vodka, rovnou 5 centilitrů. Ale zrádnost koktejlu spočívá spíš v tom, že vodka je zalita zázvorovým pivem a zakápnuta trochou citronové šťávy. Je to úžasně osvěžující nápoj na uhašení žízně, v podstatě bez problému by se dal vypít na ex! Jenže, dámy, kolik panáků vodky zvládnete „exnout“, aniž byste skončily pod stolem?!

4. Black Velvet

Tenhle koktejl je podobný „zrádce“ jako Moscow Mule. Možná ještě větší, protože se podává ve větších sklenicích na víno a člověk se může uklidňovat, že vlastně neobsahuje tvrdý alkohol. Je to totiž jen mix černého piva a šampaňského. Jenže právě kombinace piva a vína (perlivého obzvlášť) nedělá každému dobře. Rychle stoupá do hlavy a o těch trpkých ránech ani nemluvě…

5. B-52

Tohle není koktejl v pravém slova smyslu. Je to vlastně takový koktejlový panák a zcela právem získal název po známém leteckém bombardéru B52. Je to mix tří likérů, tedy osm centilitrů alkoholu. Žádný džus, žádná limetka, jedinou „ozdobou" tohoto drinku je fakt, že se pije zapálený. Jeho základem je likér Grand Marnier, což je směsice vybraných koňaků. Pak ještě Baileys a kávový likér Kahlúa. Protože ale Grand Marnier není zcela běžnou surovinou a stojí dost peněz, objevily se i variace na klasický drink B-52. Někde ho míchají například s absintem či vodkou. Tenhle drink tedy pijte jen v omezeném množství a rozhodně ho nekombinujte s žádným jiným. Skvěle se k němu hodí sklenice vody…

Co říci na závěr? Užijte si silvestrovské oslavy ve zdraví a s tím správným drinkem. Vykročte do roku 2011 s čistou hlavou a bez kocoviny, ať máte sílu zapojit se do diskuse pod článkem!

Reklama

Načítám