Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Tradičně se tortellini v Itálii podávají se smetanovou omáčkou. Ta naše je navíc s gorgonzolou, která jí dává příjemně pikantní chuť.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g hladké mouky
    1
  • 4 ks vejce
    3
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1 lžíce zakysané smetany
    7
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 hrst mandlí
    8
  • 150 g gorgonzoly
    7
  • 50 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

02.

Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, osolte a z obou stran orestujte v pánvi na rozehřátém oleji. Maso rozmixujte a dejte do mísy, kde je promíchejte se zakysanou smetanou a petrželkou a dle chuti ještě přisolte a opepřete. 

03.

Těsto rozválejte a vykrajovátkem tvořte kolečka nebo čtverce. Lžičkou naneste náplň. Okraje potřete rozšlehaným vejcem a spojte k sobě jako prstýnek. Tortellini dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové.  

04.

Na omáčku dejte do hrnce smetanu, kterou přiveďte k mírnému varu. Vmíchejte rozdrolenou gorgonzolu a nechte ji rozpustit.  Tortellini podávejte s omáčkou z gorgonzoly, čerstvě mletým černým pepřem a praženými mandlemi.

Načítám