Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Jednodušší už to být nemůže. Tortellini naplňte drobně krájenou pancettou a posypte parmazánem a kapary.

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g hladké mouky
    1
  • 4 ks vejce
    3
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 300 g pancetty
K podávání
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
    7
  • 1 hrst kaparů
  • 2 plátky másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

02.

Pancettu nakrájejte na stejnoměrné malé kostičky, které zprudka orestujte na suché pánvi dokřupava. Těsto rozválejte a vykrajovátkem tvořte kolečka nebo čtverce, přičemž na každý kus dejte trochu pancetty. Okraje potřete rozšlehaným vejcem a spojte k sobě jako prstýnek. 

03.

Tortellini dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Tortellini podávejte s rozpuštěným máslem, kapary a strouhaným parmazánem.

Načítám