Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Máte rádi neotřelé večeře? Nechce se vám v kuchyni trávit více než půl hodiny, a přitom chcete překvapit? Zkuste doma naservírovat tortillu!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 tortill
  • 5 ks tortilly
  • 3 lžíce oleje
  • 1 snítka čerstvého koriandru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 lžička chilli
  • 6 ks nakládaných feferonek
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 200 g sýra
  • 100 ml guacamole
  • 450 g listového špenátu
  • 1/2 lžičky grilovacího koření
  • 1 špetka pepře
  • 300 ml zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Na pánvi zpěňte cibuli a restujte ji asi 4 minuty, až zesklovatí. Přidejte maso, okořeňte (grilovacím kořením, pepřem, solí) a opékejte asi 15 minut.

02.

Během opékání vmíchejte pokrájené feferonky a chilli. Pak stáhněte z ohně, přimíchejte špenát, kukuřici bez nálevu, polovinu zakysané smetany a sýru. Na chvíli pánev vraťte na plotnu a prohřejte, případně ještě dosolte.

03.

Tortilly dejte na minutu do trouby nebo do mikrovlnky a prohřáté je naplňte směsí. Můžete je složit jako wrapy nebo přeložit a udělat z nich quesadilly.

04.

Pak je potřete guacamole – to seženete v supermarketech v koutku se světovou kuchyní – smíchaným se zakysanou smetanou, posypte sýrem, přidat můžete i trošku koriandru a zapečte. Ideální přílohou je ledový salát se zeleninou a zakysanou smetanou.

Proč si guacamole kupovat, když si ho můžete vyrobit doma.

Reklama

Související témata:

Načítám