Hlavní obsah

Totemová zvířata: Jak zjistit, které je to vaše a jak s ním dál pracovat?

Foto: Mila Supinskaya Glashchenko, Shutterstock.com

Říká se jim totemová zvířata. Víte, jaké patří právě teď k vám? Poradíme vám, jak to zjistitFoto: Mila Supinskaya Glashchenko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Totemová zvířata jsou jakýmsi lidským duševním protějškem, díky kterému o sobě můžete ledasco zjistit a který vás navede na tu správnou cestu. Jak zjistit, jaké je to vaše?

Článek

Totemová zvířata se během lidského života mění, mizí a znovu se vynořují podle toho, co právě potřebujete. Představte si je jako duchovní průvodce, kteří sídlí přímo ve vás a je nutno je jen a pouze objevit, abyste je nadále mohli využívat.

Cílem totemového zvířete je vést vás cestou sebepoznání v životě tam, kam je právě potřeba, k vašemu pravému já. I proto jsou v různých okamžicích života odlišná podle toho, co zrovna vaše situace vyžaduje.

Jak zjistit, jaké je moje totemové zvíře?

Objevování totemového zvířete je součástí šamanské magie, která je velmi přírodní a intuitivní, nečekejte tedy žádné striktně dané návody a rituály. Abyste zjistili, jaké totemové zvíře je to vaše, stačí se ponořit do svého nitra – právě tam ho najdete. U trénované mysli k tomu stačí meditace, tedy hluboké soustředění na vlastní mysl a tělo. Pokud tohle není váš šálek čaje, nezoufejte. Pomůže vám i několik navádějících otázek!

1. Objevuje se nějaké zvíře často ve vašich snech?

Totemová zvířata obvykle vyplouvají najevo právě ve chvíli, kdy vědomá část vaší mysli odpočívá a ke slovu se dostává podvědomí, které vyjeví vaše strachy, obavy a trápení, zkrátka všechno to, co zrovna bublá pod povrchem. A k tomu dochází právě během spánku. Ve snech se vám tedy váš průvodce může snadno zjevit.

Foto: S_L, Shutterstock.com

I ve spánku můžete odhalit, jaké totemové zvíře může ovlivnit váš životFoto: S_L, Shutterstock.com

2. Je nějaké zvíře, které vás nevysvětlitelně přitahuje?

Může se stát, že poměrně náhle, bez jakýchkoli předchozích vazeb, najednou pocítíte specifickou náklonnost a puzení k nějakému konkrétnímu zvířeti. Je to proto, že vás vibrace jeho životní energie právě v danou chvíli přitahují, rezonují s těmi vašimi.

3. Vídáte nějaké zvíře v životě překvapivě často?

A teď samozřejmě není řeč o vašem domácím mazlíkovi nebo kočce od sousedů, jde o zvíře, které by vám do cesty přijít nemělo a přesto se z nějakého podivného důvodu stále „ometá“ okolo. I to může naznačovat jistou spřízněnost.

4. Je nějaké zvíře, které vás zároveň fascinuje a děsí?

Protože totemové zvíře upozorňuje i na vaše nedostatky a slabiny, zkrátka komplexně na vaši přirozenost, můžete cítit i určité znepokojení či strach. Je tedy nějaký tvor, ze kterého máte podobně smíšené pocity pokaždé, když o něm padne zmínka?

Foto: Yana Poles, Shutterstock.com

Abyste zesílili vliv vašeho totemového zvířete, vyzdobte si jím interiérFoto: Yana Poles, Shutterstock.com

Znám své zvíře – a co dál?

Když se vaše totemové zvíře konečně vyjeví – nebojte se, až kápnete na to pravé, bude vám to jasné – měli byste s ním navázat komunikaci, více mu svůj život otevřít.

K tomu může pomoci například to, že svůj byt doplníte symbolickým vyobrazením tohoto tvora, pořídíte si šperky či kancelářské potřeby s jeho obrázkem. Zkrátka ho zahrnete do svého běžného života.

Důležité je pak vědět o daném zvířeti co nejvíc informací. Zjistěte si, jaké má zvyklosti, jak loví, jak spí, jestli žije ve smečce, či osamoceně, zkrátka všechny dostupné údaje. Díky tomu se se svým zvířetem více sblížíte a začnete s ním komunikovat na opravdu niterní úrovni. A právě v tomto okamžiku může vaše totemové zvíře začít ovlivňovat vaše podvědomí, kroky a rozhodnutí, které děláte.

Nezapomínejte, že během života se totemové zvíře mění podle potřeby. Když se tedy budete v životě cítit nejistě, zkuste se znovu zaposlouchat do svého podvědomí a třeba zjistíte, že teď vás bude na cestě doprovázet zvíře jiné. Každé vás však může ledasco naučit. Stačí naslouchat.

Podařilo se vám objevit své totemové zvíře?

Reklama

Související témata:

Načítám