Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: DronG, Shutterstock.com

Foto: DronG, Shutterstock.com

Možná si říkáte, že není nic lepšího než pstruh pečený na másle či losos s citronem. To jste ale asi zřejmě ještě neochutnali tradiční britské Fish & Chips!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Ryba
  • 500 g tresky
  • 40 g hladké mouky
  • 1 špetka prášku do pečiva
  • 70 ml piva
  • 1 špetka soli
  • 3 l sójového oleje
Manchester Caviar
  • 1/4 ks cibule
  • 50 g másla
  • 250 g čerstvého hrášku
  • 35 ml drůbežího vývaru
  • 1 špetka soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka cukru
Na doladění
  • 1 ks citronu
  • 1 ml sladového octa
Příloha
  • 200 g hranolek
Článek

Postup

01.

Z mouky, prášku do pečiva, piva a soli si vyšlehejte těstíčko a nechte ho hodinu odležet v chladu. Vykostěný filet nakrájejte na 4 porce, osolte, obalte v těstíčku a smažte ho 3 minuty v sójovém oleji při 180 stupních, dokud těsto nebude zlatavé.

02.

Cibuli nakrájejte najemno a spolu s máslem na mírném ohni restujte. Přidejte hrášek a minutu restujte vše dohromady. Přidejte zbylé ingredience a vše asi 2 minuty vařte. Nakonec směs rozmačkeje šťouchadlem na brambory. Podávejte s domácími hranolkami.

Jak na nejlepší domácí hranolky se koukněte v našem dalším článku.

Související témata:

Načítám