Hlavní obsah

Tradiční frankfurtská polévka s párkem a bramborami

Hodnocení:
(174)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Frankfurtskou polévku má většina z nás spojenou spíš s jídelnami a horskými boudami, ale řekněme si upřímně, není to vždy milá záminka ke konzumaci párečků? Uvařte si tuhle poctivou domácí polévku vonící po majoránce a přeneste se v čase i místě.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 4 párky
  • 4 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 100 ml smetany
  • majoránka
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Jednu velkou nebo dvě střední najemno pokrájené cibule nechte pomalu změknout na sádle. Přidejte kolečka kvalitních párků a ještě chvíli opékejte.

Krok 2: Zasypejte moukou a asi minutu restujte. Poté přidejte nasekaný česnek a sladkou paprikou (podle chuti můžete dát i špetku pálivé nebo chilli).

Krok 3: Poté ihned přidejte vývar (buď z kostky, nebo si udělejte poctivý domácí) a na kostky pokrájené brambory a 15 až 20 minut povařte, až brambory změknou.

Krok 4: Vmíchejte smetanu, podle chuti dolaďte solí a čerstvě mletým pepřem a nakonec přidejte majoráku. Já dala asi hrst čerstvé, sušené stačí 1 až 2 lžičky.

Co dál? Jestli máte chuť na českou kuchyni, připravte si babiččiny bramboráky nebo ten nejlepší guláš z kližky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama