Hlavní obsah

Trápí vás povislé bříško? Známe řešení!

Reklama

Vlaďce je 37 let, zažila dva porody císařským řezem a nedávno také radikálně zhubla. Kromě krásných dětí a štíhlého pasu jí bohužel zůstala i visící kůže na bříšku. A té se nedá jen tak zbavit. Nepomáhají krémy, cvičení ani stahovací pásy. Jediným možným řešením je speciální operace. A právě plastiku břicha Vlaďka vyhrála v naší soutěži s Perfect Clinic. Sledujte spolu s námi, co Vlaďku čeká!

Článek

„Když jsem kolegyním v práci prozradila, že jsem vyhrála soutěž o abdominoplastiku a popsala jim, co mě čeká, byly překvapené,“ líčí těsně před první konzultací na klinice paní Vlaďka, laborantka z Prahy. „Říkaly, že něco takového přece vůbec nepotřebuju! Pak jsem jim ale ukázala fotografie ve spodním prádle a pochopily,“ doplňuje.

Problém, který není na první pohled vidět

Na první pohled byste na Vlaďce nepoznali, že není se svým tělem tak úplně spokojená. „Vždyť vypadá štíhle!“ říkáte si. Umě však zakrývá své visící bříško, které jí zůstalo po porodu dvojčat a radikálním zhubnutí. „Poprvé jsem rodila ve dvaceti císařem, ale nedopadlo to dobře. Druhý porod byl také císař, nicméně tentokrát šlo o dvojčata,“ osvětluje příčiny svého „přebytku“ na bříšku paní Vlaďka. Po porodu se sice dostala zpět na svou obvyklou váhu, tedy 70 kilogramů, nicméně noční kojení a čokoládové sušenky, které jedla, aby vůbec vydržela vzhůru, si zanedlouho vybraly svou daň.

„Když jsem vážila už skoro sto kilo, řekla jsem si, že to tak dál nejde a že to musím shodit dolů zpátky,“ popisuje. Upravila jídelníček, zmenšila porce, začala sportovat a postupně se opravdu dostala na původních 70 kilogramů. Jenže ouha – přes jizvu po porodu jí zůstala viset nevzhledná kůže. „Vlastně jsem ani netušila, že jsem na tom tak hrozně. Až když mě přítel kvůli této soutěži vyfotil, tak jsem teprve uviděla, jaká je pravda…,“ vypráví Vlaďka.

Prohlídka u MUDr. Zdeňka Prose na Perfect Clinic

Jediným řešením je operace

„Právě těhotenství a úbytek váhy bývají nejčastějšími příčinami povislého bříška,“ vysvětuje při Vlaďčině první konzultaci na Perfect Clinic plastický chirurg MUDr. Zdeněk Pros. „Vy jste navíc pro tuto operaci ideální adeptkou – na další porod se nechystáte a váhu si dokážete udržet. Kdybyste totiž znovu přibrala a váha by kolísala, efekt operace by se vlastně vytratil,“ upozornil Vlaďku lékař.

Na celou konzultaci se můžete podívat na videu zde:

Princip abdominoplastiky spočívá v tom, že se vede řez ve spodní části břicha, kůže v oblasti bříška se chirurgicky oddělí od svalů a odshora dolů „natáhne“. Ta část kůže, která přebývá, se odřízne a její zbytek se opět přišije. Kůže potom ke svalům přiroste. Po operaci pak zbude světlá podélná jizva v podbřišku, vedená od kyčlí a také jizva okolo pupíku (neboť po natažení bude třeba vytvořit i nový otvor pro pupík).

„V kombinaci s abdominoplastikou často provádím i liposukci podkožního tuku v horní oblasti bříška, aby byl efekt zákroku co největší,“ popisuje MUDr. Zdeněk Pros, „pokud se navíc během těhotenství paní Vlaďce rozestoupily přímé břišní svaly a je mezi nimi mezera několik centimetrů, během operace je sešijeme k sobě, aby byl efekt lepší a Vlaďka ještě štíhlejší,“ doplňuje.

Stav po radikálním hubnutí a dětech!

A bolí to?

„Mám strach hlavně z bolesti,“ odpověděla Vlaďka na otázku, jestli se bojí. I proto se během své první konzultace vedle ostatních dotazů zeptala na pooperační bolestivost. „Jedná se o jeden z nejrozsáhlejších zákroků v oblasti plastické chirurgie, který se vůbec provádí. Takže ano, po operaci to trochu bolí. Nemusíte se ale bát, dva dny zůstanete u nás na klinice s plným dohledem lékaře a monitoringem pooperačního stavu a dostanete analgetika i domů. A mohu vás ubezpečit, že to bolí méně než císařský řez,“ uklidnil Vlaďku plastický chirurg Zdeněk Pros.

Operace Vlaďku čeká už brzy. Zajímá vás, jestli bude nervózní? Jestli si celý zákrok nerozmyslí? Jak bude vše probíhat? Přineseme vám záznam přímo z operačního sálu! A pokud vás abdominoplastika zaujala, určitě si o ní přečtěte více na www.perfectclinic.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám