Hlavní obsah

Trendy dieta: Zhubněte do léta díky bílkovinám

Reklama

Proteinová dieta je jednoznačně nejoblíbenějším typem diety poslední doby. A nejedna celebrita se díky ní pyšní skvělými výsledky a štíhlou postavou.

Článek

Pojďme se podívat, jak díky takové dietě můžete do léta shodit i několik kilogramů.

Rychlé spalování

Klíč k úspěchu proteinové diety netkví pouze ve vyšším příjmu bílkovin, ale především ve snížené konzumaci cukrů a škrobů. Díky tomu může vaše tělo začít efektivně spalovat uložené tukové zásoby. Tomuto procesu se obecně říká ketóza. I proto se proteinová dieta často nazývá dieta ketogenní. Jak ale ketózy docílit? S pomocí KetoDiet, české proteinové diety, to půjde velmi snadno.

Milujete čokoládu? Pak i pro vás má KetoDiet chutnou dietní variantu

Jak na to?

Základem účinné redukce nepěkných špíčků je pravidelný jídelníček. To je také jedno z nejdůležitějších pravidel KetoDiet – 5x denně jíte vysoce kvalitní proteinová jídla se sníženým množstvím sacharidů i tuků, která jsou obohacena o potřebné vitaminy a Omega 3,6 mastné kyseliny. Tím docílíte ketózy, naučíte se na jídlo nezapomínat, a vaše tělo tak nebude mít tendence si své tuky „schovávat“. Zároveň doplníte všechny potřebné živiny a nastartujete svůj metabolismus.

Bílkoviny mají ale ještě jednu nezanedbatelnou úlohu – chrání vaše svaly.

Nezapomínejte pít

Pitný režim je nedílnou součástí dietního režimu KetoDiet. Ideální tekutinou je samozřejmě čistá voda, povolený je ale i černý či zelený čaj, případně minerálky bez cukru. Optimální příjem by měl být mezi 2–3 litry za den.

Co takhle dát si jahodový proteinový nápoj KetoDiet?

Co konkrétně jíst?

KetoDiet v současné době nabízí několik typů produktů, ze kterých si poskládáte svůj jídelníček – proteinové nápoje ve více než 10 příchutích, proteinové omelety, tyčinky či kaše. Zároveň je doporučeno v průběhu diety jíst vybranou zeleninu, a to podle fáze hubnutí, ve které se nacházíte.

V 1. fázi patří mezi povolené druhy například brokolice, květák, cuketa, špenát, fazolové lusky, saláty nebo kapusta – tedy především tzv. zelená zelenina. Ve 2. fázi KetoDiet svůj jídelníček dále zpestřujete např. o rajčata, papriku nebo červenou řepu, součástí dvou denních jídel se stane maso nebo jiná na bílkoviny bohatá potravina (tofu, mléčné výrobky...) a pozvolna se vracíte k běžné, racionální stravě. Jen díky tomu se vám nadbytečná kila jen tak nevrátí.

Reklama

Související témata:

Načítám