Hlavní obsah

Trendy světa podlah pro rok 2019? Známe je

Foto: Fatra

Fatra Thermofix – Dub HavanaFoto: Fatra

Odborníci rok od roku představují nejnovější módní trendy. Ne jinak je tomu i u trendů ve světě podlah. Čeká vás výběr podlahy a chcete zvolit takovou, která bude letos v kurzu? Pak by vám neměl uniknout následující článek. Mimo jiné se dozvíte, jaká šířka prken je in, a také jaké barvy letos prorazí.

Článek

Významní výrobci podlah se shodují na tom, že zákazníci budou v letošním roce dávat přednost nejnovějším technologiím i materiálům, které nezatěžují naši planetu. O slovo se tak přihlásí takzvané „eco-friendly“ materiály a také novinky v podobě voděodolného laminátu nebo voděodolného koberce. Své významné místo mezi nejoblíbenějšími krytinami bude mít i nadále vinyl.

Foto: Fatra

Fatra Thermofix – Smrk polarFoto: Fatra

Čím širší, tím lepší

Zatímco dříve byly v módě úzké parkety, letošní rok přeje širokým prknům, ať už mluvíme o dřevěných, laminátových nebo vinylových podlahách. Pro rok 2019 bude platit, že čím širší a delší, tím lepší. Vůbec se tedy nemusíte bát zvolit do interiéru podlahu se šířkou 17 centimetrů a více. Takovou podlahou je lepená podlaha z vinylových dílců Thermofix ART, která nabízí rozměr dílců 182,9 cm x 18 cm, navíc podtrhává výraz dřeva a navozuje pocit dřevěné podlahy.

Foto: Fatra

Fatra Thermofix – Smrk severskýFoto: Fatra

Světlé barvy letos vítězí

Jednu dobu byly v módě tmavé odstíny, letos je tomu však jinak. Své místo na výsluní si získají světlejší barvy v čele s šedou, bílou, měděnými odstíny a světle hnědými odstíny. A jaké jsou přednosti světlých barev? Opticky rozšíří a prosvětlí každý prostor a jsou ideální volbou do malých pokojů. Dále jsou univerzální barvou, od které se odvíjí barva stěn, nábytku a dalších dekoračních prvků v místnosti. Pokud přemýšlíte, jak by podlaha vypadala ve vašem interiéru, vyzkoušejte showroom podlahových krytin.

Foto: Fatra

Fatra Thermofix – Buk kouřovýFoto: Fatra

Kámen a dřevo vládnou roku 2019

I letos budou mít zelenou podlahoviny, které dokonale imitují dřevo a kámen. Odborníci spatřují největší potenciál v podlahovinách, které perfektně vykreslují strukturu dřeva včetně suků i autentického lesku. Přesně tomu odpovídá kolekce luxusních vinylových dílců Thermofix ART, která nabízí design a texturu dokonale imitující přírodní materiál.

Foto: Fatra

Fatra Thermofix – Travertin KlassikFoto: Fatra

Dlažba imitující dřevo

Také jste si všimli, že přibylo koupelen s dlažbami, které imitují dřevo? A letos tomu nebude jinak. Pokud plánujete novou koupelnu, neměli byste tento trend nechat bez povšimnutí. Nebojte se při rekonstrukci experimentovat s materiály. Vinyl už dávno nepatří jen na podlahu, ale může být zajímavou ozdobou i stěn či dveří. Vinylová podlahovina od českého výrobce Fatra se totiž díky své konstrukci a technologii hodí i jako obklad stěny. Thermofix se totiž dodává v dílcích (v rozměru 900 x 150 mm u imitace dřeva, 900 x 300 mm či 450 x 450 mm u imitace keramické dlažby a textilu), které se jednoduše nalepí těsně vedle sebe tak, že jsou pevně spojeny s podkladem. Může tak vzniknout zajímavý dekor stěny, který bude stylově navazovat na podlahu, nebo naopak s ní kontrastovat.

Foto: Fatra

Fatra Thermofix – Dub půlnočníFoto: Fatra

Sázka na odolnost a kvalitu

Trend, který ani letos nevyjde z módy? Odborníci se shodují na tom, že dávají zákazníci ve většině případů přednost kvalitě a odolnosti před nízkou cenou. Odměnou jim je pak dlouhá životnost podlahy. Najděte si nejbližšího distributora Českých podlahových krytin, který vám s výběrem podlahy poradí.

Foto: Fatra

Fatra Thermofix – Pískovec pearlFoto: Fatra

Reklama

Načítám