Hlavní obsah

Terapie pomocí polibků a dotyků

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Smích léčí a sbližujeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Předvánoční šílenství, honba za dárky, musím vše stihnout...! Ano, ale kde jsou naši milí? Nezanedbáváme je? Zkusme se na chvíli zastavit a potěšit sebe i svůj protějšek - naše polibková a dotyková terapie vás k sobě přivede!

Článek

Pohlazení a dotyky

Dotyky mají podobnou moc jako slovo. Masáž jako „umění dotyku" patří mezi nejstarší, nejvíce používané a nejoblíbenější regenerační procedury. Je intimní, příjemná, uvolňuje mysl i tělo, odstraňuje únavu a „pohání" lymfu. Můžete ji provádět před spaním a doplnit třeba aromaterapií. A zkuste jednou přijít z práce a překvapit svého partnera! Masáž naplánujte tak, abyste po ní mohli oba relaxovat a vychutnávat si pocity nejen uvolněného těla, ale i vnitřního zklidnění.

Nalaďte si partnera

Aby byl dotyk vašich rukou něžný, použijte hřejivou fytoemulzi z kaštanu koňského, která se výborně vstřebává a navíc příjemně voní. Nejdříve se soustřeďte na záda, pak namasírujte nohy zezadu i zepředu a nezapomeňte na chodidla. Masáž nohou zmírňuje napětí a stres, stimuluje krevní oběh, nervovou soustavu a dodává energii. Poté se věnujte partnerovým rukám, šíji a nakonec hlavě. Masáž se promění v krásnou milostnou předehru. Nevěříte?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dotyky mají zázračnou mocFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Polibky

Víte, že líbání je zdravé a výrazně omlazuje? Ano, při francouzském polibku dokonce současně „pracuje" osmatřicet svalů obličeje - pokožka se tak lépe prokrví a pomaleji stárne. Jde vlastně o příjemnou, přirozenou a hlavně bezplatnou terapii vyhlazení vrásek.

Mimochodem, chce-li mít rty plnější a svůdnější, můžete si jednoduše aplikovat denní a noční sérum určené přímo na výplň rtů. Ale aby váš polibek „lépe chutnal", měl by být také zdravý: vhodné jsou dentální gely, které ústa dezinfikují. A protože už během minutového polibku spálíte téměř třicet kalorií (za život to je 585 000 kalorií), udržujete i štíhlou linii - svou i partnerovu! A ještě něco: půlhodinové vášnivé líbání dokáže zastavit i dráždivé kýchání. Podle japonských lékařů je to výborný lék na rýmu.

Smích

Srdečný smích dokáže výborně procvičit všechny obličejové svaly, protože se při něm uvolní svalstvo celé tváře i šíje. Efekt může přetrvávat až 45 minut po tzv. „vysmátí". Je to nejen dobrá relaxace, ale i prevence proti hlubokým vráskám. Podle německého lékaře Gottlieba Huplanda je smích jedním z nejdůležitějších faktorů trávení. U každého srdečného zasmání totiž dochází k prohloubení dechu, čímž je uvedeno do klusu srdce, hrudní koš, bránice a plíce. Tato svalová vibrace působí jako masáž na žaludek a střevní trakt, a tak povzbuzuje i zažívání. Navíc aktivuje nervový systém. V roce 1928 prohlásil americký lékař James Walsh: „Zdraví osoby je úměrné kvantitě jejího smíchu."

Není smích jako smích

Smějete se se svým partnerem? A jak? Podle japonského profesora Kimury má totiž smích čtyři různé úrovně - uvolnění, vybočení z normálu, smích od srdce a občas i záchvat smíchu. Nezapomínejte tedy prozářit a proteplit svůj život smíchem, i když právě nesvítí slunce a nemáte to lehké. A všimli jste si někdy, že když se upřímně smějete, tak v tu chvíli přestanete přemýšlet? Občas se to hodí...

Dopřejte sobě i svému partnerovi příjemné chvíle. Oba budete překvapeni, jak moc se na vašem vnějším výrazu kontaktní terapie projeví. O stavu duše nemluvě...

Reklama

Související témata:

Načítám