Hlavní obsah

Triky na dovolenou: Tahle mini balení saponátu a šamponu nevytečou

Video: Jan Čapek

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když jedete jen na prodloužený víkend, vaše zavazadlo mnohdy vypadá, že budete pryč dva týdny. Dá se tomu vyhnout? Ukážeme vám, jak prakticky sbalit malé množství šamponu, kondicionéru nebo přípravku na nádobí.

Článek

Etue s kosmetickými přípravky zabere v kufru hodně místa, i když většinu lahviček a tubiček použijete během kratšího pobytu jednou či dvakrát. Proč si tedy nesbalit roztomilé „jednoporcovky“?

Není to nic těžkého – finta stojí a padá na speciálním vlizelínu, který se po styku s vodou rozpustí. Tato netkaná látka se používá při strojovém vyšívání jako vodítko a po vyprání prostě zmizí. Koupíte ji v textilní galanterii nebo v některém z rukodělných e-shopů (půl metru stojí zhruba 70 korun).

Tento „zázračný“ materiál oceníte i při kempování, kdy potřebujete jen rychle opláchnout nádobí a nechcete s sebou tahat velkou lahev s mycím přípravkem. Pár napuštěných smotků naskládáte do malé krabičky a máte po starostech.

Ostatně triků na balení máme více. Mrkněte, jak si poradit s drobnostmi a šperky nebo jak ušetřit místo v kufru a nic nezmačkat.

Máte nějaké svoje fígle na balení? Podělte se s námi.

Reklama

Související témata:

Načítám