Hlavní obsah

Troje večerní šaty: Poznáte, které stojí 12 000 Kč?

Foto: Jakub Jurdič

Tipnete si, které šaty stojí 1649 Kč, 4799 Kč a za které byste musely dát 12 599 Kč?Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Troje krásné večerní šaty, ale každé v jiné cenové kategorii. Tipnete si, se kterými se vejdete do 2000 korun a na které vám jich nebude stačit ani 12 000? A funguje rovnice dražší = kvalitnější?

Článek

Pozorně si prohlédněte trojici šatů a zkuste k nim přiřadit jednotlivé ceny. Nejlevnější večerní šaty jsme pořídili za 1649 korun. Za druhé už byste si musely připlatit – vyjdou na 4799 korun. Naše nejdražší šaty potom stojí 12 599 korun. Než se pustíte do dalšího čtení, zkuste si tipnout, které jsou které. Hotovo?

Výhodný „kauf“ za 1649 korun

Při koupi dlouhých večerních šatů se musí počítat s investicí. S fialovými šaty byste se ale vešly do dvou tisíc. Na to, že v šatech můžete obrážet plesy i jakékoli formálnější akce, to není špatné, ne? Pokud se nechcete spokojit s nekvalitně zpracovaným modelem a zároveň za šaty nemůžete utratit majlant, projděte slevy. Tyhle jsou totiž s 50% slevou. „Materiál je poměrně příjemný, šaty jsou pevné a díky elastanu i pružné, když se vezme v potaz poměr cena/výkon, určitě bych je doporučil,“ hodnotí stylista Dušan Bebčák.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Debenhams, po slevě 1649 Kč – složení polyester 95 %, 5% elastan), psaníčko (Dům Módy, 549 Kč), náušnice (Orsay, 109 Kč), boty (Debenhams, ve slevě 399 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Šaty s cenovkou 4799 korun

Zelené šaty už vyžadují větší investici, jsou za 4799 korun. Co vám může trochu překazit radost z nového přírůstku, je jejich údržba. „Šaty jsou poměrně příjemné, ale musíte počítat s tím, že oblečení zdobené kamínky nemůžete dávat do čistírny. Kameny by mohly opadat nebo působením tepla prasknout. Jsou určené výhradně pro ruční praní,“ varuje stylista.

Vždy si navíc zkontrolujte, jestli jsou kameny pečlivě našité, jinak by se vám mohlo snadno stát, že se vrátíte z večírku jen s polovinou z nich.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Van Graaf, 4799 Kč – složení 100% polyester, saténová podšívka)Foto: Jakub Jurdič

Luxusní varianta za 12 599 korun

Nejdražším modelem jsou pudrové šaty za více než 12 000 korun. Co na ně říká náš stylista? „Šaty mají krásný střih a jsou dobře propracované, snad jen materiál bych si u tak drahých šatů představoval trochu luxusnější,“ komentuje Dušan Bebčák. Šaty kromě polyesteru obsahují také acetátová vlákna, která se podobají přírodnímu hedvábí. Oproti hedvábí ale mají poloviční pevnost a mohou se nepatrně srážet.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (svatební salon San Veritá, 100% polyester, vršek 100% acetát, 12 599 Kč), boty (Debenhams, info o ceně v obchodě), náušnice (Orsay, 109 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Které šaty se vám – nehledě na cenu – líbí nejvíce? Napište nám!

Vizáž: Ilona Rubešová (SURFACE, profesionální škola vizážistů)

Styling: Dušan Bebčák

Reklama

Související témata:

Načítám